Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling Problems #8: Reality check

Een matige week. Zo kunnen we vorig weekend gerust noemen. Het record van 2-4 was niet eens onterecht, want al m’n losses kwamen nauwelijks in de buurt. Reality check, en doorrrr. Het gevoel is wederom goed, maar dat zegt blijkbaar niks. M’n eerste pick durf ik in ieder geval en lock te noemen.

Detroit Lions (+3) over KANSAS CITY CHIEFS
Als deze wedstrijd in Arrowhead Stadium werd gespeeld, had ik zeker getwijfeld. Maar het duel is in Londen, dus ik voel me er best content bij om de Lions te pakken. Ja, de ploeg staat 1-5 en draait vooralsnog vooral defensief slecht. Maar dit team huisvest zoveel talent en dat begint steeds meer de kop op te steken. Ik verwacht stiekem dat een tripje naar Engeland de Lions goed zal doen en dat ze winnen van de Charles-loze Chiefs.

PITTSBURGH STEELERS (-1) over Cincinnati Bengals
Alleen de terugkeer van Ben Roethlisberger kan deze keuze verantwoorden. Hij moest de afgelopen weken toekijken hoe zijn ploeg vaak meedeed, maar vaak ook aan het kortste eind trok. Nu mag hij zelf weer en aan motivatie geen gebrek tegen de Bengals. Heinz Field wil de Bengals de divisiegenoot de eerste nederlaag toebrengen. Dat gaat ook gebeuren.

Minnesota Vikings (-1) over CHICAGO BEARS
Dit is een gevalletje Jay Cutler vs. een goede defensie. Dat loopt 9 van de 10 keer slecht af voor de quarterback van de Bears. Ondertussen zit er leven in de ploeg van de Vikings die we lange tijd niet gezien hebben. Niet alleen is de defensie van hoge kwaliteit, maar met Teddy Bridgewater, Adrian Peterson en tegenwoordig Stefon Diggs (ja!) viert het optimisme hoogtij. Tijd om de vloek van Chicago te doorbreken en door te stomen naar de play-offs.

OAKLAND RAIDERS (+3) over New York Jets
Wat Jack Del Rio precies in het water heeft gedaan in Oakland is niet bekend, maar het werkt. In zijn eerste seizoen heeft hij de Raiders op de rails gekregen. Minder domme fouten en beter gebruik maken van de kwaliteiten. Met name de connectie Amari Cooper-Derek Carr (door de Raiders en haar fans ook ‘AC/DC’ genoemd. Clever.) is er een voor de toekomst. De Jets zijn andere koek, maar ik gok dat Del Rio zijn ploegen heeft klaargestoomd. Zolang Carr zich niet laat foppen door de Jets-defense, zie ik de Raiders hier winnen.

Seattle Seahawks (-4.5) over DALLAS COWBOYS
Ik wil geloven in Matt Cassel. Echt. Ik gun die jongen van alles en dus ook succes in Dallas. Tegen de Giants liet hij goede dingen zien, maar die interceptions nekken hem. En dat gaat tegen de Legion of Boom niet anders zijn. AT&T Stadium brengt het beste in de tegenstander naar boven en voor Russell Wilson en de Hawks is dat heel veel. Het enige dat de Boys kan redden, is de terugkeer van Bryant. Toch blijft het de vraag hoeveel hij nu precies uit kan halen tegen een van de beste secondaries van de NFL. Het wordt geen leuke middag voor America’s Team.

Green Bay Packers (-2.5) over DENVER BRONCOS
Een duel tussen twee 6-0 teams. Dat is altijd leuk! Maar wat nog leuker is: het is een duel tussen het verleden en het heden van elite quarterbacks. Peyton Manning is duidelijk op zijn retour en het enige dat de Broncos op de been houdt is een fantastische defensie. De Packers daarentegen worden gedragen door Aaron Rodgers, die samen met Tom Brady strijdt om de titel ‘beste quarterback van de NFL’. Het is niet toevallig dat de Packers favoriet zijn in Mile High. De ploeg laat weinig heel van haar opponenten en lijkt Jordy Nelson nauwelijks te missen. Ook Denver wordt aan de zegekar gebonden, al gaat het waarschijnlijk iets moeilijker.

Vorige week: 2-4
Stand: 12-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *