Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Injury report: Grote namen vallen bij bosjes

Week 8 betekende voor heel wat belangrijke spelers het einde van het seizoen 2015. Twee van de tien sterkste wide receivers in 2015, zagen hun sterk seizoen in rook opgaan. Steve Smith sr. scheurde zijn achillespees af en Keenan Allen werd geopereerd aan een gescheurde nier. Running backs Le’Veon Bell en Matt Forte vielen uit en ook pass rusher Cameron Wake kreeg te maken met een gescheurde achillespees. Calvin Johnson kwam er beter vanaf, en zal waarschijnlijk geen wedstrijden moeten missen, maar moest ook langs de zijlijn toekijken met een verzwikte enkel. Met ook nog een geblesseerde Ryan Fitzpatrick (gescheurde duimligamenten), kan er bijna een volwaardig team worden opgesteld met alle grote namen.

Voor de Baltimore Ravens en de San Diego Chargers, beide teams hebben een 2-6 record, voelen de ernstige blessures van hun sterreceivers aan als het einde van hun seizoen. De Ravens hebben niemand om de fakkel over te nemen, terwijl de Chargers volledig afhankelijk zijn van de offense van Philip Rivers om gelijke tred te houden met de tegenstand. Cameron Wake was dan weer in topvorm de voorbije wedstrijden met 7 sacks in de afgelopen twaalf quarters. Ndamukong Suh zal moeten bewijzen dat hij zijn geld waard is, als de Dolphins een play-offplek binnen schot willen houden.

Keenan Allen ving dit seizoen al 67 ballen, het derde meeste in de geschiedenis van de NFL na acht wedstrijden. Met 725 opgehaalde yards en 4 touchdowns, was de derdejaars receiver met voorsprong de favoriete pass catcher van Philip Rivers. Hun falende defense en stuntelende offensive line zullen hun niveau moeten opkrikken als de Chargers hun seizoen positief willen beëindigen, Rivers kan het namelijk niet alleen.

Voor Steve Smith sr. voelt deze blessure extra wrang. De 36-jarige receiver haalde een formidabel niveau in zijn laatste seizoen in de NFL. Als dit echt het einde betekende voor een van de meest entertainende spelers van de afgelopen 15 jaar, zou dit enorm jammer zijn. Hij speelde beter dan veel 10 jaar jongere spelers en leek de wetten van de sport te doorbreken. Wie weet motiveert hem dit wel om nog één keer terug te komen. Head coach John Harbaugh wilde in ieder geval nog geen definitieve streep trekken onder de carrière van de misschien wel toekomstige Hall-of-Famer. Vlak voor zijn blessure, ging hij in ieder geval Hall-of-Famer Cris Carter voorbij naar de tiende plek op de lijst van career receiving yards.

Met ook nog Le’Veon Bell uit voor de rest van het seizoen, vielen er vier grote kanshebbers voor de pro bowl uit in één week tijd. Een donkere blessureweek in de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *