Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 voor Movember Bowl naar UK

010 Trojans reist dit seizoen naar het buitenland om de Movember Bowl te spelen, een initiatief in samenwerking met The Bury Saints. Op 7 november speelt de equipe op de Thetford Rugby Club in Thetford, Engeland. Het wordt een duel tussen mannen met ruwe baarden en snorren, want zoals traditie voorschrijft laten de footballers in november hun gezichtsbegroeiing de vrije loop.

Omdat beide teams hun maatschappelijke rol zien is besloten om dat duel in het teken van een goed doel te spelen. Dat is drie jaar geleden zo besloten en werkt nog steeds. Tijdens het duel wordt geld opgehaald, dat wordt ingezet voor onderzoek naar de bestrijding en preventie van prostaatkanker, de vijfde doodsoorzaak bij mannen met kanker.

De samenwerking met The Bury Saints wordt in Engeland bejubeld. “Door op diverse manieren samen te werken, waaronder gezamenlijke trainingskampen en vriendschappelijke wedstrijden, zijn wij in staat met elkaar te delen en van elkaar te leren. Dit weekend staan er veel internationals op het speelveld en werken we aan internationale betrekkingen die goed zijn voor de promotie van football.”

De uitwedstrijd start om 18.30 uur plaatselijke tijd. Vorig jaar werd de wedstrijd in Rotterdam gespeeld en won het thuisteam met 19-6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *