Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

At the Team Facility: Kaepernick vs. Gabbert

Na een korte onderbreking van een week, is At the Team Facility weer helemaal terug. Deze week gaan we langs bij de beat writers van de San Francisco 49’ers. Quarterback Colin Kaepernick zal volgende week plaats moeten ruimen voor Jacksonville Jaguars draft bust Blaine Gabbert. De regressie van 36ste pick in de 2011 NFL draft was niet meer te negeren, maar is Gabbert wel de oplossing?

Drie seizoenen nadat hij Alex Smith uit de ploeg speelde en de 49’ers naar de Super Bowl bracht, is Kaepernick helemaal van zijn voetstuk getuimeld.

“The 49ers (2-6) haven’t scored a touchdown in eight-plus quarters […], rank last in the NFL in points and yards per game, and Kaepernick is 28th in the NFL in passer rating (78.8) and 27th in completion percentage (59.3).

In other words, how could it get any worse with Gabbert in charge?”

Eric Branch en John Shea van de San Francisco Chronicle proberen, en falen, om een positieve twist aan het verhaal te geven. De realiteit is echter dat Kaepernick één van de grootste teleurstellingen is van het huidige seizoen, zeer waarschijnlijk zijn laatste in San Francisco.

“It’s possible Kaepernick has started his last game for the 49ers. They will have few financial repercussions if they trade or release him by April 1, and Kaepernick is scheduled to earn a $11.9 million base salary in 2016.”

Matt Maiocco van CSNBayArea is vriendelijker voor de quarterback. Er moest iemand verantwoordelijk gehouden worden voor de huidige malaise in San Francisco en dat is Kaepernick geworden. Er moeten echter meer mensen binnen de organisatie voor de spiegel gaan staan.

“Of course, Kaepernick has not played well. But was he the biggest problem with the on-field product? Many could look at the state of the team’s offensive line and begin there. And that is certainly not Kaepernick’s responsibility.”

Eric Branch zet ook een belangrijke kanttekening bij de negatieve perceptie van Colin Kaepernick in een ander artikel. In de eerste wedstrijd van het seizoen, overtuigend gewonnen van de Vikings na een indrukwekkende prestatie van running back Carlos Hyde, speelde Kaepernick ook niet goed. Geen haan die er naar kraaide.

“It is also helpful when a running game helps set up play-action passes and supports a quarterback with pocket-passing deficiencies. However, the 49ers’ blueprint for offensive success has been torn apart by a porous offensive line and injuries. They are 18th in the NFL in rushing after not ranking lower than fourth in the three seasons in which Kaepernick was a starter. They have averaged just 82.7 rushing yards per game since Week 1.

That, coupled with a 28th-ranked defense that often has failed to keep games close, forced Kaepernick to be a game-winner instead of a caretaker.”

Maar is Blaine Gabbert dan wel een betere optie? De tiende pick van de 2011 NFL draft was misschien de slechtste quarterback in de NFL tijdens zijn jaren in Jacksonville. Na drie volledig mislukte seizoenen kwam hij in 2014 in San Francisco terecht in ruil voor een sixth round pick. Werkend met zijn vijfde offensive coordinator in vijf jaar, zijn er weinig indicaties dat hij een betere quarterback is geworden. De 49’ers zijn diep gevallen.

“[…] the 49ers harbor at least faint hopes that the No. 10 pick in 2011 who looks the part (6-foot-4, 235 pounds) can shock the masses by finally playing the part of an effective NFL quarterback.

The only problem with this scenario? In his second chance to be a starter, Gabbert will line up Sunday with a 2-6 team featuring a leaky offensive line and a backfield that could consist of Kendall Gaskins, Pierre Thomas and Shaun Draughn, none of whom were on the 53-man roster four days ago.”

Net als Eric Branch, beschouwde ook Kevin Lynch van SFGate een wissel van de wacht als onvermijdelijk. Kaepernick presteerde simpelweg niet voldoende en de 49’ers moeten testen of Gabbert een betere optie is. Net als Branch twijfelt hij echter ook aan de omkadering van de quarterback, deze 49’ers zijn niet beter dan de Jaguars tussen 2011 en 2013. Gabbert maakt eigenlijk geen schijn van kans.

Volgens The Sacramanto Bee leidt dit alles meer dan waarschijnlijk maar naar één plek, een hoge pick in de 2016 NFL draft en een jonge nieuwe quarterback voor de San Francisco 49’ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *