Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: Week 9

Na een korte break van een week is what to look out for er weer bij. Vannacht begint week 9 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 9 van de 21.

1. Green Bay Packers @ Carolina Panthers
De Green Bay Packers on the road tegen de Carolina Panthers is dé matchup van de week. Beide teams waren tot vorige week ongeslagen. Hoewel de Packers vorige week zwaar onderuit gingen tegen de Bronco’s zijn ze voor mij nog steeds een van de beste ploegen in de NFL. Aaron Rodgers zal het wel moeilijk krijgen tegen een defense die op een zeer hoog niveau speelt. Luke Kuechly is volledig terug gezond en in de Secondary zal Rodgers moeten oppassen voor Josh Norman. Norman, die volgens pro football focus de beste corner is in de NFL dit seizoen.

Voor Cam Newton aan de andere zijde is het dan weer een goeie test. Newton is momenteel een topkandidaat in de MVP-race. Zijn clutch-performances, samen met een geweldige defense, zorgden voor de 7-0 recover van de Panthers. Hij heeft al laten zien wat hij kan tegen de Seattle Seahawks met een late touchdown die de overwinning opleverde. Hij zal echter het vuur aan de schenen gelegd worden op zondag als hij het opneemt tegen elite-linebacker Clay Matthews.

2. Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals
And again,… Here’s Johnny. Na zijn leven gebeterd te hebben tijdens de offseason kreeg hij een kans toen Josh McCown zichzelf blesseerde in een belachelijke reproductie van de TD-helicopter. Manziel bleef bijna foutloos met 354 passing yards, 36 rushing yards, drie touchdowns en slechts één interception in de twee wedstrijden die hij toen (gedeeltelijk) speelde. Na de, toch wel deftige prestatie, werd Johnny Football weer aan de kant geschoven voor McCown. Nu, nadat McCown zich weeral blesseerde, is het weer Manziels’ beurt om te laten zien wat hij kan. Hij neemt het op tegen een Bengals team dat hem vorig jaar ronduit belachelijk maakte in de eerste, en enige start van zijn rookie jaar.

Aan de andere kant is het tijd voor Andy Dalton om weer een show op te voeren. De Browns zouden geen enkel probleem mogen zijn voor de Red Rifle en de zijnen. In zeven wedstrijden gooide Dalton al voor 1992 yards, vijftien touchdowns en slecht vier interceptions. Na een 2-interception game tegen de Steelers vorige week zal Red Andy terug naar zijn vorm willen gaan die hij in de eerste zes wedstrijden aanhielt.

3. Saint-Louis Rams @ Minnesota Vikings
Rams vs. Vikings oftewel: Todd Gurley vs. Adrian Peterson. Geen van beide teams heeft een geweldige quarterback. De middelmatige quarterbacks worden echter wel vergezeld door twee ongelooflijke running backs. Gurley is nog maar een rookie maar nu al wordt hij bekeken als de nieuwe Adrian Peterson. In zijn laatste vier wedstrijden liep hij telkens voor meer als 125 yards. Met zijn 6,5 yards per carry staat hij mee bovenaan te dansen. De meeste analysten vinden hem nu al de rookie of the year.

Gurley neemt het op tegen Adrian Peterson. Door velen gezien als de beste running back in de NFL. Hij keerde dit jaar terug van een schorsing door de NFL waardoor hij bijna heel het 2014 seizoen heeft gemist. Hij pikte de draad terug op waar hij hem heeft achtergelaten. Met 633 yards staat hij op nummer drie bij de running backs. Gurley, met 3 wedstrijden minder op de teller staat op de vijfde plaats met 575 yards. Het valt af te wachten welke running back de beste wedstrijd heeft. Wat we wel weten is dat ze beiden onmisbaar zullen zijn voor hun teams en dat alles afhangt van hoe goed zij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *