Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans niet comfortabel naar Engeland

De Movember Bowl tussen 010 Trojans en The Bury Saints komt de Rotterdamse ploeg niet heel gelegen. Vanwege risicovolle vakanties en blessures start Vincent Pluijmers in Engeland als quarterback. Pluijmers speelde tot halverwege vorig seizoen nog receiver. Aan de overkant van de Noordzee wordt hij bijgestaan door rookie Khay van Noorden.

Hierna zit 010 ook krap in de running game. De Rotterdammers moeten noodgedwongen starten met rookie Peter Quist, omdat starting tailback Kevin Wesseling een liesblessure heeft en Richard Konu niet aanwezig is. Tot overmaat van ramp missen de Nederlanders op de offensive en defensive line de gebroeders Verlaan.

Hoofdcoach Wouter van den Boogaard: “Het word een pittige wedstrijd voor de Trojans. Er zijn wat jongens afwezig, waardoor jonge jongens de kans krijgen om zich te bewijzen. Zo kunnen wij als coaching staff zien waar ons team van gemaakt is.”

The Bury Saints zijn vorig jaar ongeslagen kampioen geworden van hun divisie. “Het geeft in ieder geval aan dat ze een stuk gegroeid zijn sinds we een jaar geleden tegen ze speelden. Het zal dan ook geen makkelijke pot worden voor 010, want de Engelsen hebben iets recht te zetten na het verlies van vorig jaar.”

“De uitslag van een off season game als deze Movember Bowl is dan ook niet allesbepalend voor ons, maar uiteraard hoop ik op een positieve uitslag voor 010.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *