Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Amsterdam’ op active roster BC Lions

Het ziet er naar uit dat Geraldo Boldewijn dit weekend in actie mag komen voor de BC Lions, de ploeg die hem eind september van dit jaar aan het practise roster toevoegde. De Nederlandse receiver is overgeheveld naar het active roster voor het laatste duel van de reguliere competitie van de ploeg, tegen de Calgary Stampeders.

Het is voor de Lions een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat. Het achttiende duel van de competitie is slechts een opwarmertje voor de play-offs, waarin beide ploegen elkaar wederom treffen. Voor Boldewijn is het echter de uitgelezen kans om zich te bewijzen bij de ploeg uit de CFL. Met het oog op volgend seizoen wil de receiver zijn beste beentje voorzetten en de coaches laten zien dat van meerwaarde is voor de ploeg.

Boldewijn zelf beseft dat dit een ideale gelegenheid is voor hem, in gesprek met de Vancouver Sun. “Elke keer als je het veld opstapt, is er iemand die meekijkt. Elke keer als je op het veld staat, wordt je gefilmd. En film liegt niet. Je moet je beste beentje voorzetten en laten zien wat je kunt doen.”

Het duel tussen de BC Lions en Calgary Stampeders begint vannacht om 01:00 uur (Nederlandse tijd). Nachtbrakers die willen kijken moeten online even een stream zoeken. De play-offs van de CFL zijn daarentegen zeer toegankelijk. De bond maakte namelijk bekend dat alle wedstrijden live worden uitgezonden via YouTube, in een poging de league internationaal populairder te maken. In totaal dekt de stream 150 landen, waaronder grote delen van Europa, Afrika en de meeste landen in Azië. De VS kan er niet van genieten, aangezien de rechten voor de CFL in dat land in handen van ESPN zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *