Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady moet verder zonder ‘security blanket’

De New England Patriots moeten opnieuw een zware blessure slikken. Dion Lewis, de running back die uit het niets een belangrijke schakel werd in de offense van Bill Belichick, heeft zijn knieband gescheurd. Zijn seizoen is daarmee voorbij en er wacht een flinke revalidatie voor de behendige back.

Het was weer zover. Belichick raapte een speler op van de straat, legde hem vast voor een prikkie en veranderde hem in een van zijn beste speler. Lewis, die voorheen speler van de Eagles, Browns en Colts, brak in New England door en werd een ‘security blanket’ voor Brady, in eenzelfde rol als Shane Vereen vorig seizoen had. Met zijn 234 yards via de grond en 36 vangballen voor 388 yards en 4 touchdowns, was hij een van catalysatoren van de Pats’ offense.

New England heeft met LeGarrette Blount nog een prima speler op de running back-positie, maar de specifieke rol van Lewis moet worden ingevuld door James White en/of Brandon Bolden. Laatstgenoemde nam de honneurs zondag waar en scoorde prompt een touchdown. De blessure van Lewis is niet de eerste voor de Patriots én voor vooraanstaande running backs in de NFL. New England kampt met flinke problemen aan de offensive line, terwijl naast Lewis ook backs als Arian Foster en LeVeon Bell ten onder gingen aan het blessuremonster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *