Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aqib Talib loopt tegen schorsing aan voor ‘eye-poke’

Denver Broncos cornerback Aqib Talib werd door de NFL voor één wedstrijd geschorst nadat hij, jawel, zijn vinger in het oog van Indianapolis Colts tight end Dwayne Allen had geduwd.

“You think I play football to poke people in the eye? It was an honest mistake. From my angle, I see [Allen] head butt Von [Miller] a little bit. I went over to poke his head, and I think my hand slipped and hit his face. He acted like he got in an 18-passenger car wreck. I guess that’s what type of guy he is.”

Allen dacht daar duidelijk anders over. En de NFL blijkbaar ook, Talib werd voor één wedstrijd geschorst en zal het duel tegen de Kansas City Chiefs missen. Bekijk de beelden onderaan dit artikel en oordeel vooral zelf.

De corner gaat echter in beroep tegen deze uitspraak, wordt dus vervolgd.

Dit kleine incident had echter grote gevolgen voor de Broncos. Talib kreeg een flag voor unnecessary roughness  en de Colts een nieuwe first down met iets meer dan 2 minuten te spelen in het vierde kwart. De actie van Talib hield Peyton Manning en co. aan de zijlijn en kostte de Broncos een laatste kans op een game winning drive.

Talib was echter nog niet klaar met het verzamelen van lompe penalties. Na de Adam Vinatieri fieldgoal die de stand op 30-24 zou gebracht hebben, leverde sarcastisch applaudisseren richting de officials hem nog een unsportsmanlike conduct op. Opnieuw een first down voor de Colts en einde wedstrijd na een kneel down van Andrew Luck.

“A hard clap. Like there’s something in the rule book for too hard of a clap. A too-hard-of-a-clap flag? That’s the one I got.”

poke.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *