Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andrew Luck 2 tot 6 weken uitgeschakeld

De Indianapolis Colts boekten afgelopen zondag een mooie overwinning op  de Denver Broncos, maar hebben iets belangrijkers verloren. De ploeg moet het de komende 2 tot 6 weken namelijk stellen zonder Andrew Luck. De quarterback heeft last van een gescheurde nier en een gedeeltelijke scheur in zijn buikspier, opgelopen tijdens het duel van zondag.

Luck liep de blessure op in het vierde kwart van de overwinning tegen de Broncos. Tijdens een ‘scramble’ werd hij hard onderuit gehaald door Danny Trevathan, een van de vele klappen die de spelverdeler kreeg te verduren. Deze was echter het vervelendst, want het was de klap die de blessure veroorzaakte. “Het is een hele vervelende tegenslag”, liet coach Chuck Pagano weten. “Je wil niemand verliezen, zeker niet je startende quarterback. Onze jongens antwoorden zoals ze altijd doen. We hebben dit seizoen al veel meegemaakt en in het verleden ook, we komen hier doorheen.”

Het is niet voor het eerst dat de Colts hun heil zoeken in de man achter Luck. Eerder dit seizoen miste de spelverdeler al twee duels met een schouderblessure en mocht de veteraan Matt Hasselbeck de dans leiden. Dat deed hij echter prima. Het leverde de ploeg twee overwinningen op en Hasselbeck een tweede leven.

Het vertrouwen in de 40-jarige Hasselbeck is niet bij iedereen aanwezig. Nota bene zijn eigen broer, Tim, ziet de Colts weinig kans maken. “Ik weet dat mijn broer goed speelde in de twee wedstrijden die hij mocht beginnen, maar ik denk dat iedereen het met me eens is… Het is één ding als het gaat om een korte blessure en je backup speelt één of twee weken, misschien drie. Nu zitten we in een situatie waarbij een 40-jarige backup misschien wel een half seizoen moet spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *