Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Clemson behoudt koppositie, Alabama maakt sprong

De Alabama Crimson Tide zijn de grote winnaar van het afgelopen NCAA-weekend. De ploeg won van LSU en maakte een sprong naar de tweede stek. Voor de tweede week op rij hebben de Clemson Tigers de koppositie gepakt in de College Football Playoff rankings. Op basis van die ranglijst worden aan het eind van het seizoen de playoffs om de nationale titel ingedeeld, waar vier ploegen aan deel kunnen nemen.

De opvallendste verschuiving deze week was de binnenkomst van Alabama in de top 4. Na de winst op LSU, vorige week de nummer 2, maakte de ploeg van Nick Saban een sprong naar de tweede stek. Ze worden op voet gevolgd door powerhouses Ohio State en Notre Dame, die beiden profiteerden van het verlies van LSU. De Tigers zijn terug te vinden op de negende stek. Buiten de top 4 loeren Iowa en Baylor op een missertje van de toppploegen.

Voor Clemson-coach Dabo Swinney kan het een duur geintje worden als zijn ploeg deze positie vasthoudt. Hij heeft namelijk iedere supporters in Death Valley, de bijnaam voor Memorial Stadium, gratis pizza beloofd tijdens het feest dat gevierd wordt als de Tigers in de top 4 eindigen. Saillant detail: er passen in totaal 81.500 mensen in het stadion. De ploeg kan zich geen nederlaag permitteren, maar zette deze week een grote stap door ACC-concurrent Florida State in de tweede helft opzij te zetten (23-13).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *