Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills-Jets geen pretje voor kleurenblinden

Het duel tussen de Buffalo Bills en New York Jets van donderdag was een opvallende. Niet zozeer vanwege het spel of de score, maar vooral vanwege de outfits van beide ploegen. De Jets speelden geheel in het groen, de Bills geheel in het rood. Dat zorgde nogal voor problemen voor supporters die last hebben van een bepaalde vorm van kleurenblindheid.

Speciaal voor de gelegenheid introduceerde Nike opvallende oufits voor de Bills en Jets. Uiteindelijk won de ploeg van Rex Ryan het duel met 22-17, maar voor kleurenblinde fans was het duel maar matig te volgen. Rood/groene-kleurenblindheid is redelijk veel voorkomend, aangezien ongeveer 8% van de mannen en 0,5% van de vrouwen er last van heeft, weet ProFootballTalk via het National Eye Institute. Deze supporters konden daarom nauwelijks het verschil zien tussen de outfits van beide ploegen.

Om te illustreren waar deze supporters mee te maken hadden, heeft Deadspin een filmpje gemaakt. Het laat zien dat het nagenoeg onmogelijk is om in realtime het rood van het groen te onderscheiden als je deze vorm van kleurenblindheid hebt. Oordeel zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *