Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Browns geven Manziel sleutels

De Cleveland Browns zijn overstag: Johnny Manziel is de rest van het seizoen de startende quarterback. De ploeg uit Ohio heeft dat vandaag besloten. Manziel stond de afgelopen wedstrijden al in de basis vanwege een blessure van Josh McCown, maar de populaire spelverdeler heeft nu de touwtjes definitief in handen gekregen.

De Browns zijn blijkbaar te spreken over de progressie die Manziel boekt. Afgelopen zondag verloor de ploeg van de Pittsburgh Steelers met 30-9, maar Manziel speelde een degelijke pot met 372 yards door de lucht. De tweedejaars verdiende er respect mee van zijn coach, hoewel hij weinig succes had om veelbelovende drives in punten om te zetten.

De ploeg van Mike Pettine is in de positie om een gokje te wagen. Met een record van 2-8 zijn de play-offs een vervlogen droom. Voorafgaand aan het duel tegen Pittsburgh liet de coach desgevraagd weten dat Manziel zijn positie moest verdienen en zijn performance tegen de Steelers was blijkbaar voldoende.

Sinds zijn entree in de NFL heeft Manziel al veel publiciteit gegenereerd. Met deze beslissing proberen de Browns in ieder geval het publiek in Ohio wat warmer te maken voor de ploeg. Bovendien kan het alleen maar positief uitvallen. Manziel heeft laten zien dat hij zich kan aanpassen naar de NFL-manier van spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *