Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Sherman’s Helluvagame

Twee jaar geleden speelden de Seahawks en 49ers nog de NFC Championship finale. Befaamd om de ‘meltdown’ van Richard Sherman. Zondag spelen de divisiegenoten weer in Seattle tegen elkaar, nu beiden met een ‘losing record’.

Op 19 januari 2014 streden de Niners op bezoek in Seattle om een plekje in de Super Bowl. De ploeg uit San Francisco stond tot het begin van het vierde kwart steeds voor, totdat een 35 yards touchdown pass van Russell Wilson op Jermaine Kearse de Seahawks een 20-17 voorsprong gaf. Daarna ging de wedstrijd helemaal los.

Turnover-spektakel
Eerst ontstond een pingpong-spel van turnovers. Eerst was er een fumble met balverlies door Colin Kaepernick, voordat Jermaine Kearse hetzelfde deed op de 1 yard lijn. Linebacker Navorro Bowman zorgde voor deze fumble en veroverde de bal. Ondanks dat de replay later uitwees dat Bowman ‘down by contact’ was, ging het spel door en de bal weer van hand tot hand tot Seattle fullback Michael Robinson in balbezit kwam. Tot overmaat van ramp kon de Niners linebacker ook nog met een zware beenblessure direct de ambulance in.

Met een 4th and 1 zou Marshawn Lynch de bal wel even binnenlopen voor de ogenschijnlijk beslissende score. De runningback liet de bal bij de handoff echter los, waarna de 49ers volgens het principe gerechtigheid alsnog in balbezit kwamen. Helaas verpestte Kaepernick dit moment door een interception te gooien (Kam Chancellor). Een turnover die de Seahawks verzilverde met een fieldgoal tot 23-17.

Tijdens de laatste Niners drive van de wedstrijd kreeg Kaepernick zijn team op de 17 yards lijn met nog 30 seconden te gaan. Een pass in de hoek van de endzone op receiver Michael Crabtree, werd door cornerback Richard Sherman aangetikt en eindigde als interception door linebacker Malcolm Smith.

Sherman Meltdown
De winst was binnen en Richard Sherman scandeerde bij het passeren van Crabtree nog ‘helluvagame’, ‘helluvagame’. De ballenvanger van de 49ers reageerde met een duw tegen de facemask en toen ontstond er kortsluiting in het hoofd van Sherman. Een moment dat sideline reporter Erin Andrews aanwakkerde door Sherman op het veld te vragen naar de laatste play.

Sherman sloeg door met raaskallen dat hij de beste corner uit de NFL is en dat je dit resultaat in de wedstrijd krijgt als je een ‘sorry-receiver’ als Crabtree tegenover hem zet. Hij was toen nog niet klaar, maar zender FOX draaide het interview uit de ether. Internet smulde ervan.

Appeltje, eitje op zondag
Zondag moeten we helaas de matchup tussen Crabtree (inmiddels Oakland Raiders) en Sherman missen. Het had het affiche nog iets meer karakter gegeven. Nu staan er twee losing teams op het veld, waarvan de bezoekers uit San Francisco sinds de verloren NFC Championship Finale in drie wedstrijden niet meer wisten te scoren dan één touchdown.

19-3, 17-7 en 20-3 werd het achtereenvolgens. Waarvan de laatste uitslag vier weken geleden tot stand kwam. Zondag is de verwachting niet dat het heel anders wordt. Bij de Niners rommelt het bij de quarterbacks en dat is geen goed teken, tegen een getergde defensie na het late verlies afgelopen zondagnacht tegen de Cardinals. Dat gebeurt ze niet nog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *