Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sleutelbeen bezorgt Tony Romo geen last meer

Dallas Cowboys fans kunnen zich vasthouden aan het kleine beetje hoop dat ze nog hebben op de play-offs: Tony Romo keert deze week terug uit blessure. De quarterback trainde op donderdag voor het eerst sinds week 2, toen hij zijn linkersleutelbeen brak in de gewonnen wedstrijd tegen de Eagles.

Spijtig genoeg voor de Cowboys was dat ook de laatste wedstrijd die ze dit seizoen konden winnen. Romo kijkt bij zijn terugkeer dus tegen een 2-7 record aan. Er is dus geen foutenmarge meer en Romo zal de komende 7 weken in topvorm moeten zijn, terwijl de rest van NFC East wisselvallig zal moeten blijven presteren.

Tijdens zijn afwezigheid hielden Brandon Weeden en Matt Cassel de stoel warm, maar gingen respectievelijk 0-3 en 0-4 in hun wedstrijden. Ze konden, mede door de blessure van sterreceiver Dez Bryant, geen ritme in de aanval krijgen. De defense kon hen vaak in wedstrijden houden, maar als je quarterbacks maar 6 touchdowns tegen 7 interceptions gooien, wordt het wel heel moeilijk. De terugkeer van hun top 10-quarterback is dan ook een enorme boost.

Geen enkel team in de geschiedenis van de NFL wist echter de play-offs te halen na een 2-7 start, Tony Romo weet dus waar hij aan begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *