Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans nog altijd zonder winst

Is het een teken aan de wand of is het slechts preseason? Feit blijft dat de 010 Trojans, die zichzelf met een fancy tagline in een favorietenrol hebben gedwongen voor seizoen 2016, nog geen enkele oefenpot in de voorbereiding hebben gewonnen. Na een smadelijk verlies anderhalve week geleden tegen een Engelse tegenstander, werd nu vrij kansloos verloren van de Amsterdam Panthers. Nieuwbakken hoofdcoach Wouter van den Boogaard wacht daarmee nog steeds op zijn eerste winst.

Uiteraard is er alles af te dingen op dat verlies. Het is vrij vroeg in het seizoen en beide selecties waren fors uitgedund. 010 miste league MVP Kevin Wesseling met een blessure en moest hiernaast nog enkele sleutelspelers missen. Gridiron leert van een snelle blik op de wedstrijdformulieren dat er 13 spelers aan de kant van Rotterdam geblesseerd waren, waarvan zes starters van vorig seizoen. Hiernaast moest het team zeven starters van vorig seizoen missen door vakantie en werk. 

“We hebben veel rookies laten spelen en andere spelers veel ervaring op laten doen,” aldus Van den Boogaard. “De diepte is op veel posities te dun momenteel door de vele blessures en als er dan iemand uitvalt krijg je defensive lineman die offensive lineman moeten vervangen. En receivers die vervangen worden door defensive backs.

Amsterdam scoorde door drie passing touchdowns en een teruggelopen extra punt na een block (waarvan ik zweer dat het ding ooit een ‘deuce’ heette).

De wedstrijd moest worden stilgelegd door de zware blessure van Panthers-verdediger Don Stuurland. Hij brak zijn been. Gridiron wenst hem een voorspoedig herstel en gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *