Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions opnieuw in de weer

Na de overwinning van de Dutch Lions zo’n drie weken geleden op de Belgian Barbarians is duidelijk geworden hoe het toekomsttraject van de Nederlandse nationale ploeg eruit ziet. Nederland speelt een kwalificatietoernooi, waarbij de Lions het in de eerste ronde opnemen tegen Tsjechie. Waar en wanneer de kwalificatie wordt gespeeld is nog niet bekend, maar het zal ergens in de tijdwindow van eind augustus-medio september zijn. Er is dus werk aan de winkel.

Om er zeker van te zijn dat alle huidige Dutch Lions spelers er alles aan doen om in shape te blijven, hebben zij onlangs een brief ontvangen van de coaching staff. Hierbij worden zij opgetrommeld voor een testdag op 20 december. Tijdens deze testdag moeten ze een benchpress, een powerclean, een squad en een deadlift laten zien. Dit alles staat op de planning bij CrossFit Zoetermeer.

De huidige Dutch Lions worden in 2016 nog eens twee keer geëvalueerd. Hoe deze evaluatie precies in elkaar steekt is nog niet duidelijk. Ook wordt er, net zoals in 2015, weer een testdag georganiseerd voor nieuwe aanwas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *