Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Ontmaagding Hester en Favre

Het is natuurlijk een traktatie om op Thanksgiving de oudste rivalry in de NFL te mogen aanschouwen. De Chicago Bears gaan donderdagnacht op bezoek bij de Green Bay Packers. Green Bay won de laatste vier ontmoetingen op rij, maar denkt met angst en beven terug aan 2006 toen op het eigen Lambeau Field met 0-26 verloren werd. De eerste shutdown  in de carrière van quarterback Brett Favre na zestien jaar NFL.  Een brute ontmaagding, waar die van Devin Hester een stuk prettiger was.

Na 191 wedstrijden tussen de Packers en de Bears kan het zondag gelijk worden in de tussenstand. Zes keer werd gelijkgespeeld, 93 keer won Chicago en 92 keer won Green Bay. Van de 93 overwinningen van de Bears waren er twaalf een shutdown. De meeste in de jaren ’20 en ’30 en de laatste dus in 2006 tijdens het openingsweekeinde van het seizoen.

Brett Favre had duidelijk niet zijn dag op 10 september 2006. De eerste helft gaf hij vooral de bal af naar runningback Ahman Green en gooide hij zelf wel vijf uit vijf passes raak voor 70 yards. Het leverde alleen weinig op. De Packers kwamen maar twee keer op grondgebied van de Bears. De eerste keer werd balverlies geleden met een mislukte quarterback sneak van Brett Favre en in de laatste play van de eerste helft mistte kicker Dave Rayner een 53 yards fieldgoal.

Schutterende Favre
Op dat moment stond het al 16-0 voor de bezoekers nadat Rex Grossman een 49 yards touchdown pass gooide op Bernard Berrian. Opgevolgd door drie geslaagde fieldgoal pogingen van Robbie Gould. De kicker voegde er in het derde kwart nog een vierde driepunter aan toe. De Packers konden weinig potten breken. Runningback Green liep weliswaar 110 yards bij elkaar in 20 runs, maar daarvan waren er maar zes goed voor een first down. Brett Favre schutterde ondertussen verder. In de tweede helft was hij maar 10 van 24 voor 120 yards. Aangevuld met nog eens twee interceptions in het vierde kwart. Een quarterback rating van 40,9 als resultaat.

Hester’s eerste
Die laatste onderscheppingen werden gegooid om nog wat te forceren bij en 26-0 stand. Een score die aan het begin van het vierde kwart door rookie Devin Hester op het scorebord werd gezet. Het was de eerste van vele teruggelopen returns voor een touchdown. Geen Packers special teamer wist Hester zelfs maar aan te raken op diens 84 yards punt return.

De Bears defensie was heer en meester. Getuige niet alleen de shutout, de weinige first downs, maar ook de drie sacks op Favre. Zondag hebben ze dit beetje gif zeker nodig. De ploeg staat met 4-6 op de derde plaats in de divisie en staat ook voor haar laatste strohalm. De Packers zijn niet onverslaanbaar, getuige hun drie verloren partijen in de laatste vier wedstrijden. Omgekeerd, wisten de Bears van hun vier gewonnen wedstrijden er drie ‘on the road’ te behalen. Ready for a Thanksgiving Rivalry Special?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *