Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

UPDATE: Ongegronde playoff ambitie Cardinals?

De grondaanval van de Arizona Cardinals kreeg een aardige klap te verwerken afgelopen nacht in San Francisco. Zowel Chris Johnson als Andre Ellington vielen in het derde kwart uit. Daarmee is de angel uit de aanval gehaald van de NFC West aanvoerder. 

Chris Johnson zou een gekneusde linkerknie hebben opgelopen. Dusdanig dat de runningback de kleedkamer moest opzoeken en er niet meer uitkwam gedurende de wedstrijd. Vooralsnog is nog niet bekend hoe lang het duurt. De eerste indicatie is ‘week to week’. En dat terwijl CJ2K de belangrijkste gegadigde was voor de ‘comeback player of the year’. Na slechte prestaties bij de Jets en neergeschoten te worden in de offseason, haalde hij het maximale uit de gegeven kans bij de Cardinals.

Andre Ellington leek met zijn ‘pass catching’ kwaliteiten een mooie aanvulling in het achterveld, maar was altijd al broos. Hij in zijn carrière geregeld wedstrijden en in de preseason stond hij ook al buitenspel. Nu zou hij een ‘Turf Toe’ hebben opgelopen. Zo’n hinderlijke blessure die je maar niet kwijtraakt. Het zou in deze fase van de competitie zomaar het einde van het seizoen kunnen zijn.

De teugels van de grondaanval komen daarmee in handen van rookie David Johnson. In de schaduw van de eerste twee kende hij een paar uitspattingen in de vorm van touchdowns, maar bewezen heeft hij zich nog niet. Vooralsnog moeten de Cardinals aanvallend dus volledig gaan leunen op quarterback Carson Palmer. Ook niet de meest duurzame speler, maar wel eentje die garant staat voor overwinningen als hij speelt. Zonder grondaanval, is het voor de tegenstanders wel een stukje makkelijker voorbereiden op de wedstrijd.

UPDATE: Fox berichtte vannacht dat Chris Johnson niet zijn linkerknie gekneusd zou hebben, maar dat er sprake zou zijn van een gebroken scheenbeen. Een kwetsuur die hem waarschijnlijk langer aan de zijlijn houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *