Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belgen strikken topcoach voor qb-camp

Op 30 en 31 maart zullen de Vlaamse en Waalse American Footballbond de handen in elkaar slaan. Samen trokken ze een absolute topcoach aan om een football camp te geven. Niemand minder dan Darin Slack zal speciaal overvliegen vanuit de States om een quarterback camp te begeleiden in Antwerpen, net over de Belgisch-Nederlandse grens.

Darin Slack is de autoriteit op het vlak van aanleren en veranderen van quarterback fundamentals. Met zijn organisatie, NFA, reist hij door heel de Verenigde Staten om quarterbacks van alle niveaus te begeleiden. Zo heeft hij onder andere verschillende NFL-spelers onder zijn hoede gehad zoals Blake Bortles. We hadden een kort gesprek met Camp organisator Joris Verhelst.

Gridiron: Waarom dit camp?
Simpel om het Americanfootballniveau in Belgie mee op te krikken. Met de Nationale ploeg wordt al een belangrijke stap gezet en die begint zijn vruchten af te werpen, maar het moet verder gaan dan dat. Met Coach Slack hebben we een coach aangetrokken die de spelers op fundamenteel vlak enorm zal helpen. Maar niet alleen dat: De coaches kunnen het hele camp aan een bijzonder aantrekkelijk tarief meevolgen, zodat zij hun opgedane kennis ook weer verder kunnen delen met hun eigen team. Met kwaliteitsinjecties als deze kan het niet anders dan dat Belgische teams stappen vooruit zetten. De spelers en coaches worden beter, dus het football in Belgie wordt dat ook.

Gridiron: Hoe ziet het camp er precies uit?
Coach Slack zal een goedgevuld programma van twee dagen voorzien. Verdeelt over die twee dagen zal hij verschillende onderwerpen zal aansnijden. Zo zal hij werken op pass mechanics, footwork en run game mechanics. Daarbovenop zal hij ook video analyses aanbieden. Ook voor de coaches wordt een sessie voorzien waarin coach Slack zijn eigen R4 systeem zal voorstellen. Een methode die quarterbacks en receivers beter en sneller beslissingen helpt te nemen. Er wordt afgesloten met een twee uur durende sessie waarbij receivers gratis mogen deelnemen. Ze zullen daarin leren om hun routes af te stemmen op het voetenwerk van de quarterback. All in all wordt het dus een absoluut topevenement. (Zie hieronder voor een volledig programma).

Quarterback Camp

Gridiron: Hoe wordt het evenement ondersteund vanuit de bonden?
De bonden FAFL voor Vlaanderen en LFFA voor Wallonië steunen het evenement zowel logistiek als financieel. Logistiek ondersteunen ze mee de organisatie en promotie van het evenement. Financieel ondersteunen ze het evenement zelf én bieden ze de in Belgie ingeschreven spelers de mogelijkheid om een deel van hun inschrijvingsgeld terugbetaald te zien via hun club. Bekijk het als een investering naar de toekomst. Zonder hen zou het camp alvast onmogelijk zijn, dus mijn hoed gaat af naar hun wil om hier middelen en energie in te willen steken.

Gridiron: Volgt er na dit camp nog meer?
Op voorhand zeiden we dat veel zou afhangen van de getoonde interesse. Bij beperkte interesse zou het immers moeilijk zijn om namen van dit kaliber te blijven aantrekken. De eerste tekenen zijn alvast meer dan positief: amper twee dagen na de lancering van het evenement zijn al bijna 30% van de QB spots ingevuld. Met met nog meer dan vier maanden te gaan voor de start van het evenement is dat bijzonder straf! Dat zegt mij dat de honger om te leren in Belgie (en Nederland) écht groot is.
Voor vergelijkbare camps zal het belangrijk zijn om de juiste contacten te leggen en de juiste man op de juiste plaats te krijgen. We willen namelijk zeker zijn dat we de spelers en coaches ook echt waar voor hun geld kunnen geven. Ik kan je alvast verzekeren dat Darin Slack onder die noemer valt.

Quarterbacks kunnen twee dagen deelnemen aan het camp voor €150 per speler. (Hiervan wordt 50€ terug betaald door de FAFL en €10 door de LFFA). De inschrijvingslimiet ligt op 30 deelnemers om er voor te zorgen dat iedereen genoeg aandacht krijgt.

Coaches kunnen twee dagen meevolgen en de de coaching clinic op woensdagavond bijwonen voor €50 per coach. (Hiervan wordt €25 terugbetaald door de FAFL).

Reveivers kunnen gratis deelnemen op donderdag van 11u00 tot 13u00 op donderdag. Zij worden hier gecoacht op hun voetenwerk.

Uiteraard is iedereen, ongeacht in welke competitie ze spelen, welkom om zich in te schrijven als speler of coach.

Inschrijven voor dit camp kan hier

De eventpagina op facebook vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *