Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: week 13

Week 13 van het NFL seizoen staat voor de deur. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 13 van de 21.

New York Jets @ New York Giants
Ik zie jullie allemaal al denken? Waarom zouden we in godsnaam naar twee average ploegen kijken. Eerst en vooral omdat ze in dezelfde stad zijn gelokaliseerd. Per definitie zijn het dus aartsrivalen. Om dat op te lossen heeft de NFL ze maar in een andere conference gestoken. Het is al van 2011 geleden dat de Jets en de Giants het tegen elkaar opnemen in het regular season. In de laatste drie ontmoetingen wonnen de Giants telkens.

Zelfs als de echte wedstrijd niet echt interessant is zal het nog steeds leuk worden om de matchup tussen ODB en de Jets secondary te bekijken. Veel zal afhangen van de return van Derelle Revis na een concussion. Zijn status is in ieder geval nog steeds onzeker.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints
Ook hier is de vraag waarom deze wedstrijd beter is dan pakweg Tampa Bay vs. Jacksonville. Allereerst omdat de Carolina Panthers het enige team zijn dat ongeslagen bleven tot nu toe. Vooral de defense is ongelooflijk leuk om te bekijken. Bijkomend is een division rivalry altijd een wedstrijd waar veel onverwachte dingen in kunnen gebeuren.

In hun vorige ontmoeting in week 3 was het in ieder geval een spannende wedstrijd die met 5 punten verschil gewonnen werd door de Panthers. De Saints op hun beurt zijn heel onvoorspelbaar. Tegen de Giants scoorden ze bijvoorbeeld 52 punten. Als ze opnieuw zo een prestatie kunnen afleveren belooft het een spannende wedstrijd te worden!

Philadelphia Eagles @ New England Patriots
Als laatste must see wedstrijd heb ik deze week gekozen voor Philly vs. New England. De Patriots zagen hun perfect seasondroom voor dit seizoen zinken tegen de Denver Broncos. Maar, zelfs met dit verlies zijn de Pats nog steeds 10-1 wat een ongelooflijk goed resultaat is. Brady zal na het verlies tegen Denver in ieder geval alles uit de kast willen halen om te laten zien dat New England nog steeds een titelkandidaat is. Hij zal dit wel moeten doen zonder zijn top-receiver Rob Gronkowski. De beste tight-end in football moet enkele weken aan de kant met een knieblessure.

Voor de Eagles is de play-offdroom al lang weer opgeborgen. Met nog maar vijf wedstrijden te gaan kunnen de mannen uit Philadelphia maximaal met een 9-7 record eindigen. Onderschat de Eagles echter niet. Na een desastreuze start lieten ze goeie dingen zien tegen onder andere de New York Giants. Na drie opeenvolgende weken te verliezen zal ook hier de honger groot zijn om daar iets aan te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *