Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alabama’s Derrick Henry wint Heisman

De beste speler van NCAA Football kwam afgelopen jaar uit voor de Alabama Crimson Tide. De Heisman Trophy, de prijs die de beste spelers krijgt, werd zaterdagavond (plaatselijke tijd) overhandigd aan running Derrick Henry. Hij bleef daarmee Stanford’ Christian McCaffrey en Clemson’ Deshaun Watson voor.

Henry was een absoluut werkpaard voor de Crimson Tide afgelopen seizoen. Maar liefst 339 kreeg hij de bal in de handen geduwt en daarmee wist hij onder andere 23 touchdownst e scoren: een evenaring van het record in de SEC. In totaal vergaarde hij 1.986 rushing yards, wat wel een record betekende. Voormalig Heisman-winnaar Herschel Walker schrapte hij daarmee uit de boeken.

De running back was uiteraard ontzettend blij met de erkenning. “Ik ben zo dankbaar om deze troffee te mogen vasthouden. Het is een enorme eer.” De dag na het winnen van de prijs, circuleerde er op Twitter een mooie tweet van de running back rond. Geen recente tweet, maar eentje uit april van 2012. Het bericht leest: “Ik ga de Heisman winnen #Goals #DreaminBig!”. Hij heeft dus woord gehouden.

Mede dankzij het sterke seizoen van Henry, mag de Crimson Tide ook dit jaar meedoen aan de play-offs. De nummer 2 van het afgelopen seizeon neemt het in de Cotton Bowl op tegen Michigan State voor een plek in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *