Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

No Rawls, no problem

Seattle Seahawks running back Thomas Rawls brak zijn enkel en scheurde ook nog enkele ligamenten. De rookie was opnieuw sterk aan de wedstrijd begonnen met 44 yards tijdens de openingsdrive aan 7,3 yards per carry. Na een mislukte run op second down, moest hij het veld verlaten. Hoewel hij hier nog op eigen kracht in slaagde, was het verdict hard voor de jonge speler. Zijn seizoen eindigde na 786 yards en zeven starts in plaats van de geblesseerde Marshawn Lynch. Zijn offensive rookie of the year kansen verdwenen samen met de blessure.

Running back Fred Jackson en Dujuan Harris namen over voor de onfortuinlijke Rawls, maar konden weinig indruk maken. Zij verzamelden samen amper 57 yards aan 2,3 yards per carry. Het is dan ook maar te hopen dat Marshawn Lynch snel kan terugkeren van zijn operatie aan een hernia die hem de voorbije vier weken van het veld hield.

Seahawks fans hebben echter nog geen enkele reden tot paniek, Russell Wilson speelt de pannen van het dak de voorbije weken. De voorbije drie weken gooide hij voor 11 touchdowns en welgeteld 0 interceptions. Tegen de Ravens voegde hij 5 touchdowns aan dit indrukwekkende lijstje toe op weg naar een 35-6 overwinning, hij kan het dus ook zonder running game. De ontbolstering van rookie receiver Tyler Lockett is hier ongetwijfeld niet vreemd aan.

Seattle zal het nog moeilijker krijgen dan tegen de door blessures geteisterde Baltimore Ravens. Niemand lijkt echter nog in staat om hen, nu 8-5, uit de play-offs te houden met wedsthitrijden tegen de sukkelende Browns en Rams nog op het wedstrijdschema, om het seizoen vervolgens af te sluiten tegen Arizona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *