Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN martelt wedstrijdschema 2016

Noem ons bij Gridiron maar notoire zeikerds met een kortzichtige blik op American football: de sport die je toch minstens tien keer per seizoen moet kunnen spelen. De AFBN denkt daar kennelijk anders over: in versie 8.0 van het vermaledijde wedstrijdschema 2016 (hij lag gistermorgen op ons bureau) spelen de teams uit de verheerlijkte Eredivisie maar liefst zes wedstrijden.

Zes.

Dat lijkt een stap terug van vorige seizoen, toen elke Eredivisionist nog tien keer aan de bak mocht. Er lijkt dan ook gebroken met een van de speerpunten uit het beleid van de vorige voorzitter van de AFBN: een consistent beleid en enig aanzien door volwaardige media.

De nieuwe felle strijd om de Tulip Bowl begint volgens wedstrijdschema 2016 op 14 februari. Op Valentijnsdag mogen Arnhem Falcons en Amsterdam Crusaders kusjes aan elkaar geven in Arnhem.

Drie weken hierna zijn alle acht de Eredivisionisten een keer in actie gekomen: Alphen Eagles mag het op 21 februari proberen tegen Arnhem Falcons, terwijl Groningen (tegen Panthers) en Hilversum (tegen Alphen) ook de wei in mogen.

Lightning Leiden en 010 Trojans sluiten de rijen. Met hun duel op 6 maart (de competitie is dan bijna al een maand onderweg) en zijn alle wedstrijdshirts een keer vies geworden. 

Het duurt hierna tot 24 april (!) voordat alle Eredivisie-teams ook een tweede wedstrijd hebben gespeeld. Het finaleweekend (dat al sinds jaar en dag op de eerste zondag na Fourth of July plaatsvindt) is op 3 juli.

De AFBN had een e-mail van veel te veel woorden nodig om uit te leggen aan de teams hoe het nieuwe wedstrijdschema 2016 in elkaar steekt. Kort gezegd: de Nederlandse footballbond wil opnieuw meer consistency in het speelschema en hoopt met de huidige veranderingen een goudader te hebben geraakt.

Ook de poules zijn overigens opnieuw ingedeeld voor een competitive balance. Er zit wel degelijk een gedachte achter. Zodoende spelen in Poule A de Crusaders, de Falcons, de Trojans en Lightning. In Poule B vinden we de Eagles, Hurricanes, Panthers en Giants.

Het is wachten op een spoed-ALV om wedstrijdschema 2016 nietig te verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *