Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Markus Zielke naar Hilversum Hurricanes

Ingewijden melden dat Markus Zielke offensive coordinator is geworden van Hilversum Hurricanes. Hiermee keert de Duitse coach voor het eerst sinds zijn ‘ontslag’ bij Amsterdam Panthers vorig jaar terug naar de Nederlandse Eredivisie.

Met de vermeende komst van Zielke naar de Mediastad ontstaat er een nieuwe intense rivaliteit in de AFBN Eredivisie. Dankzij de nieuwe poule-indeling van het zojuist verschenen competitieschema spelen zowel Hilversum Hurricanes als Amsterdam Panthers in Poule B van de Eredivisie.

Maurice Tielen, interim-hoofdcoach van Hurricanes, wil de komst van Zielke nog niet bevestigen: “Zielke heeft ons tijdens het offseason geholpen met ons offensive playbook, maar de kans bestaat dat hij voor het seizoen naar Amerika vertrekt. Daarom hebben wij het verhaal van onze eerste samenwerking zelf nog niet naar buiten gebracht.”

Er werden destijds verschillende redenen aangevoerd waarom de Duitser weg moest bij Amsterdam Panthers. Zo gaf de organisatie aan dat er verschil van inzicht was ontstaan over het beleid en was men niet heel tevreden over de resultaten onder Zielke. Het ontslag van Zielke leidde uiteindelijk tot een ineenstorting van de Panthers. Maar liefst vijf spelers vertrokken in het kielzog van de coach naar andere verenigingen of stopten helemaal met football spelen. 

Met een terugkeer naar de Nederlandse velden mag Zielke nu het ongelijk van zijn oude team bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *