Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carolina annuleert knuppelritueel

Na de schorsing van Odell Beckham Junior is nu ook een oordeel geveld over de ‘antics’ van cornerback Josh Norman. Hij krijgt van de NFL een fikse boete voor zijn rol in de opstootjes tijdens de wedstrijd New York Giants – Carolina Panthers.

De twee sterspelers lagen de hele wedstrijd al met elkaar in de clinch. De schermutselingen bereikten een hoogtepunt, toen Beckham Jr onbesuisd met de helm inkopte op Norman, toen de play al nagenoeg voorbij was.

Daags na het incident luidde het verweer van Beckham en consorten dat de receiver al de hele dag geïntimideerd werd door spelers en supporting staff van de Panthers. Op beelden is zo te zien hoe leden van de ploeg uit Carolina dreigend met honkbalknuppels zwaaien in de richting van de aanvaller.

Carolina legt de kritiek naast zich neer en geeft aan dat de rol van de honkbalknuppels anders. Volgens de organisatie is het een pregame ritual en hebben de knuppels louter een symbolische lading om aan te geven dat het team elke wedstrijd ‘homeruns’ moet scoren om te winnen.

Carolina heeft al aangegeven het knuppelritueel voortaan achterwege te laten in de ‘No Fun’ NFL.

Carolina behield na een wilde comeback van de Giants de ongeslagen status. De Panthers wonnen uiteindelijk met 38-35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *