Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Warner’s Shootout

De laatste ontmoeting van de Cardinals en de Packers in Arizona bracht een wedstrijd met de meeste punten (96) en touchdowns (13) aller tijden in de playoffs. Kurt Warner was als quarterback bijna perfect met een qb-rating van 154,1. Zondag mogen de twee op herhaling in het University of Phoenix Stadium met als inzet een ‘first round bye’ voor de thuisploeg. Een 51-45 zit er waarschijnlijk niet opnieuw in. 

Een week voor deze wild card playoff wedstrijd hadden de Packers in Arizona nog met 33-7 gewonnen. Green Bay eindigde het reguliere seizoen met een defensie die de tweede minste yards had toegestaan in de hele NFL. Op deze 10e van januari kreeg de ploeg echter 531 yards voor de kiezen, naast de uiteindelijk 51 punten. Oud-Admirals quarterback Kurt Warner gooide in deze wedstrijd 379 yards én 5 touchdowns bij elkaar. Waar opponent Aaron Rodgers in zijn eerste playoff-wedstrijd ooit er 423 yards en 4 touchdowns tegenover stelde. En ondanks deze offensieve knallende cijfers, was het niet zo dat de defensie volledig onzichtbaar was deze wedstrijd.

Fumbles
De Arizona Cardinals dankten hun vroege 17-0 voorsprong aan het voorbereidende verdedigende werk van Dominique Rodgers-Cromartie en Karlos Dansby. Zij forceerden respectievelijk een interception en fumble en bezorgden de aanval een ideale veldpositie op de helft van de Packers. Charles Woodson pakte voor de Packers een fumble in het tweede kwart, waaruit uiteindelijk Aaron Rodgers een 1 yard touchdown run mocht noteren voor de aansluitingstreffer.

Daarna was het vooral aanvallend machtsvertoon. De Cardinals liepen uit naar 31-10, waar uiteindelijk een 45-45 stand op het bord stond na vier kwarten football. Dit was vooral te wijten aan kicker Neil Rackers die 14 seconden voor tijd een 34 yards field goal mistte. In de verlenging zorgde uiteindelijk de verdediging van de Cardinals voor de beslissing door op de tweede play van de extra tijd de bal te ontfutselen van Aaron Rodgers, waarna Karlos Dansby de fumble terugliep voor de winnende touchdown.

Het was pas de tweede keer in de geschiedenis van de NFL dat een playoff wedstrijd in verlenging beslist werd door een defensieve touchdown.

First round bye
De inzet deze zondag is helder. De 12-2 Cardinals ontvangen de 10-4 Packers. Voor Green Bay de laatste strohalm om Arizona te achterhalen op weg naar een vrije eerste ronde in de playoffs. Met nog twee speelrondes te gaan kunnen de Cardinals ook nog home field advantage verkrijgen, maar dan moeten de ongeslagen Panthers wel twee steken laten vallen in twee weken tijd.

Het kan zondag aanvallend wel weer flink uit de hand lopen, al lijkt een herhaling van 51-45 ietwat te hoog gegrepen. Desondanks staan Carson Palmer en Aaron Rodgers door de lucht hun mannetje. De verdediging kan ook hier weer de doorslag geven. Voor de Cardinals in negatieve zin nu Pro Bowl safety Tyrann Mathieu weggevallen is. De ploeg kan wat dat betreft een weekje vrij bij de start van de playoffs wel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *