Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peyton Manning beschuldigd van doping

Peyton Manning kwam in opspraak in een documentaire uitgezonden door Al Jazeera. In de documentaire beweert voormalig Guyer Institute werknemer Charles Sly dat Manning HGH gebruikte na zijn operatie in 2011. HGH, illegaal in de NFL sinds 2011, wordt pas sinds 2014 actief gezocht tijdens doping controles dus Manning zou zonder al te veel risico de drug kunnen gebruikt hebben.

HGH is een menselijk groeihormoon dat ook regelmatig door body-builders wordt genomen om hun spiermassa te vergroten en op peil te houden. Na zijn nekoperatie in 2011 zou Manning, via het Guyer Institute HGH verkregen hebben. De medicijnen werden volgens Sly opgestuurd naar zijn vrouw Ashley. Manning ontkent zelf de performance enhancers gebruikt te hebben.

Peyton Manning is echter niet de enige die genoemd wordt in dit dopingschandaal. Ook linebackers Julius Peppers (Green Bay Packers) en James Harrison (Pittsburgh Steelers) worden aan het Guyer Instituut gelinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *