Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

“Tekort AFBN referees oorzaak speelschema”

Volgens AFBN bestuurder Huub Bos is er echter maar een oorzaak voor het nieuwe speelschema: een nijpend tekort aan AFBN referees. Momenteel telt de American Football Bond Nederland 25 scheidsrechters, die verantwoordelijk zijn voor het fluiten van alle wedstrijden van alle disciplines.
“Het vinden van nieuwe AFBN referees is een halszaak voor onze competitie. We hebben ze nodig, willen we in de toekomst ooit nog een noemenswaardige competitie op poten zetten,” aldus Bos. “Het bijeenroepen van de ALV om een nieuwe voorzitter te kiezen zal daarom geen zoden aan de dijk zetten. Het probleem is veel dieper verankerd.”
De AFBN organiseert daarom op 6 en 7 februari rookie scheidsrechter clinics op meerdere locaties in Nederland. Clubs die hun locatie ook beschikbaar willen stellen voor het goede doel, kunnen een mail sturen naar afbnbestuur@gmail.com.
Elk team heeft de verplichting minimaal een AFBN referee te leveren per tackle-discipline. Voel je je geroepen om ook ref te worden, geef je dan op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *