Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verrassende wending voorzitter AFBN

Harry van den Boogaard is de meest vooraanstaande kandidaat om voorzitter AFBN te worden. Maar liefst zes verenigingen lijken de kandidatuur van de huidig voorzitter van de Arnhem Falcons te ondersteunen.

Van den Boogaard is naar boven komen drijven voor zijn rol in de huidige crisis omtrent het speelschema. Met de Arnhem Falcons organiseerde hij twee keer succesvol een spoed-ALV. Een keer om de beslissing rondom een lang seizoen voor de senioren terug te draaien en de andere keer om de transferdeadline naar achteren te plaatsen.

“Ik ben toen vanuit meerdere verenigingen gepolst,” aldus Van den Boogaard. “Voordat ik daartoe besluit wil ik echter wel weten of zo’n voordracht door een meerderheid wordt gesteund. Draagvlak is op dit moment belangrijk. De Arnhem Falcons staan in ieder geval achter de keuze. De afgelopen twee seizoenen hebben we daar hard gewerkt om het kader voor een nieuw beleid te creëren.”

Mocht het voorzitterschap beklijven, dan betekent dat een knieval voor het huidige AFBN. Enkele jaren geleden werden toenmalige voorzitter Roy Smith en penningmeester Harry van den Boogaard nog weggestuurd. Smith is inmiddels weer aan de bak, als voorzitter van 010 Trojans.

Reden om het bestuur destijds weg te sturen was een geheimzinnige brief aan het EFAF-bestuur met een poststempel uit Ter Aar. Hierin verklaarde Smith, Van den Boogaard en Peter Mönnich de oorlog aan de Europese bond. Later zou onomstotelijk vast komen te staan dat de brief een vervalsing was.

Nu het AFBN-schip met de bekendmaking van het nieuwe wedstrijdschema opnieuw op een megagrote ijsschots lijkt af te varen, eisen de verenigingen een ervaren kapitein.

De Eredivisie kent dit jaar zes wedstrijden per team, terwijl het wedstrijdreglement er tien voorschrijft. De eerstvolgende mogelijkheid om de opvolger van AFBN voorzitter Lex Roolvink te kiezen is medio februari. Te laat, volgens Van den Boogaard: “Als wij voor dit seizoen nog iets willen bewerkstelligen, dan is het noodzaak dat er vanaf de eerste helft van januari iemand de touwtjes in handen neemt.”

Meer weten over de roep om een spoed-ALV? Je leest er alles over in Gridiron 3, het American football-blad dat vandaag is verschenen. Neem een abonnement voor de verrassend lage prijs van 9,95 voor tien nummers of bestel een losse editie voor 3,99. Download hiervoor gratis de USA Sports app.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *