Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Maurice Tielen: “Klap voor mijn motivatie”

Een van de meest fanatieke American football fanaten van Nederland kan er met z’n hoofd niet bij hoeveel fouten er momenteel worden gemaakt door de AFBN. Maurice Tielen, quarterback en interim hoofdcoach van de Hilversum Hurricanes, noemt het seizoenschema een drama. “Ik ben zelf zeer actief op en naast het veld maar dit is een enorme klap voor mijn motivatie.”

“We waren serieus op de goede weg. Afgelopen seizoen heb ik als zeer plezierig ervaren. De pers nam ons weer een stukje serieuzer. Met het nieuwe seizoenschema veeg je dat helemaal van tafel.”

Maurice Tielen weet dat er is gesproken met Belgische en Duitse referees, maar dat die gesprekken momenteel stil liggen. Veel wijzer vindt hij het echter om het dicht bij huis te zoeken. “De rookie referee clinics zijn natuurlijk een goede zet,” aldus de quarterback/coach. “Maar op het moment dat je voorstelt om op zaterdagavond wedstrijden te spelen, dan wordt daar niks mee gedaan. Volgens de bond willen refs niet op zaterdagavond en zondag fluiten. Aan de andere kant kun je ook ‘omdenken’ en een hele nieuwe groep refs aanboren, die niet willen fluiten op zondag omdat ze dan zelf moeten spelen.”

“Met dit wedstrijdschema kunnen we beter afspreken om er gewoon helemaal mee te stoppen. Op deze manier is je competitie niet levensvatbaar,” aldus Maurice Tielen.

Meer reacties lezen over het seizoenschema? Lees Gridiron 3, het American football-blad van Nederland en Belgie. Neem een abonnement voor de verrassend lage prijs van 9,95 voor tien nummers of bestel een losse editie voor 2,99. Download hiervoor gratis de USA Sports app.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *