Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL playoff scenario’s voor slotronde

In de allerlaatste competitieweek staat er nog veel te gebeuren in de NFL. In de NFC zijn alle playoff-teams al bekend, alleen moeten ze nog in de goede pikorde worden gezet. In de AFC breekt er nog een spannende laatste week aan.

NFC
In de NFC hebben Carolina Panthers, Arizona Cardinals, Green Bay Packers, Minnesota Vikings, Washington Redskins en Seattle Seahawks zich geplaatst voor de playoffs. 

De Carolina Panthers en de Arizona Cardinals hebben de eerste ronde van de playoffs vrij. Zoals het er nu voor staat spelen de Packers in Wild Card Weekend thuis tegen Seattle Seahawks, terwijl de Minnesota Vikings afreizen naar Washington Redskins. Dit is tevens het niet vaststaande feit in de NFC Wildcards. 

Green Bay Packers en Minnesota Vikings spelen volgende week om het divisiekampioenschap. De winnaar van die onderlinge strijd dwingt thuisvoordeel af tijdens de Wildcard-ronde, maar krijgt tevens Seattle voor de kiezen. Het kampioenschap in de NFC North is met die wetenschap niet bijster aantrekkelijk. 

AFC
In de AFC is het playoff-plaatje iets ingewikkelder. Op moment van schrijven hebben de Denver Broncos en de New England Patriots tijdens Wildcard Weekend vrij. Denver verwierf dat tijdelijke recht door maandagnacht in overtime te winnen van Cincy.

Met een Denver-verliespartij tegen Chargers aanstaande zondag, gekoppeld aan een Cincy overwinning tegen Baltimore Ravens, kan hier nog verandering in brengen. Aan de andere kant kan Denver ook nog homefield gedurende de playoffs bemachtigen door te winnen. Dan heeft het echter ook nog hulp nodig van de Miami Dolphins. Zij moeten dan New England verslaan.

In de Wildcard-ronde heeft Cincinnati momenteel het thuisvoordeel tegen New York Jets. De Houston Texans spelen thuis tegen de Kansas City Chiefs. Dit plaatje kan zondagavond rond een uurtje of 2 ’s nachts helemaal anders zijn.

De Houston Texans zijn namelijk nog niet zeker van het divisiekampioenschap. Indianapolis maakt nog kans op een thuiswedstrijd in de playoffs, maar dan moet de ploeg winnen van de Titans en tegelijkertijd hopen dat Houston het onderspit delft tegen Jacksonville. In dat geval wordt Houston uit de playoffs gewipt.

Ook de tegenstander van Cincinnati is nog niet 100% zeker. De New York Jets kunnen namelijk nog ingehaald worden door de Pittsburgh Steelers. Hiervoor moet Ben Roethlisberger roadkill maken van de Cleveland Browns en hopen dat de Jets upstate onderuit gaan in Buffalo. Dit zou Cincinnati en Pittsburgh tegenover elkaar zetten in Paul Brown Stadium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *