Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verdediging Saints bereikt historisch dieptepunt

De New Orleans Saints defense bereikte afgelopen weekend een nieuw dieptepunt. Jaguars quarterback Blake Bortles gooide vier touchdowns, waardoor de Saints in 15 wedstrijden al 43 passing TD’s moesten incasseren. Een historisch dieptepunt in de NFL, het vorige ‘record’ was in handen van de Denver Broncos in 1963 met 40 TD’s. De Saints wonnen de wedstrijd uiteindelijk nog wel met 38-27, hun zesde gewonnen wedstrijd van het seizoen.

In totaal kregen ze al 57 touchdowns tegen, drie verwijderd van de 60 in 1980, met nog één wedstrijd te gaan. Maar ook de team records van toegelaten first downs, passing yards, punten en nog enkele andere zijn binnen bereik. Met voorlopig ook nog gemiddeld een 117,1 passer rating voor de tegenstander en een 68,5 completion percentage, lijken ze ook al twee andere NFL records op zak te hebben. Die 117,1 passer rating is overigens een volle 7 punten meer als de 0-16 Detroit Lions enkele jaren geleden.

Defensive coordinator Rob Ryan moest de slechte resultaten al tijdens het seizoen met zijn job bekopen, maar ook onder voormalig Oakland Raiders hoofdcoach Dennis Allen gaat het niet de goede kant op. De sterke prestaties van cornerback Delvin Breaux en defensive end Cam Jordan, worden volledig teniet gedaan door de incompetentie van hun medespelers. De grootste exponent hiervan is ongetwijfeld cornerback Brandon Browner. De ex-Seahawk en Patriot beleeft een echt rotseizoen en is een wandelende gele vlag. Als hij geen receivers van zich weg liet lopen, was de kans groot dat hij ze bij de trui had gegrepen.

Dat dit team nog zes keer wist te winnen heeft het volledig aan Drew Brees te danken, zouden ze echt beter af zijn zonder hem zoals hier en daar gesuggereerd wordt? Head coach Sean Payton verdient in ieder geval een deel van de verantwoordelijkheid, al teert hij nog steeds op het krediet van de gewonnen Super Bowl. Afwachten waar eigenaar Tom Benson naartoe wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *