Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Von Gerhardt: “Joey Kraan is onvervangbaar”

Dylan von Gerhardt kwam het afgelopen AFBN-seizoen pas vanaf week 7 in actie, maar was vanaf dat moment direct belangrijk voor de Amsterdam Crusaders. Mede dankzij zijn inbreng won ploeg eindelijk weer eens een titel. Niet voor niets werd hij medio december door teamgenoten verkozen tot ‘Aanvaller van het Jaar’. De uitreiking zelf moest hij aan zich voorbij laten gaan: Von Gerhardt verbleef in Oeganda om stage te lopen als onderdeel van zijn minor fysiotherapie.

Inmiddels is Von Gerhardt weer terug in het land. De competitor die hij is, baalt hij dat hij door de stage een groot deel van het offseason van de Crusaders heeft gemist. “Helaas is Joey met de VUT gegaan,” zegt hij over het aankomende seizoen. “Een gozer als Joey is niet te vervangen. Hij bracht een onmeetbare hoeveelheid aan ervaring, leiderschap en vuur met zich mee. We zijn dan als team ook erg blij dat we hem in zijn laatste jaar een kampioenschap hebben kunnen meegeven.”

Het komende seizoen zit volgens hem vol uitdagingen: “Naast Joey zijn er nog een aantal andere spelers die we dit jaar helaas zullen moeten missen. Gelukkig hebben we een grote groep getalenteerde en gemotiveerde jeugdspelers over gekregen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wij als team zelfverzekerder zijn geworden door afgelopen seizoen. Wij spelen dit jaar weer EFAF, wat vorig jaar een grote leerschool was voor velen. Ik denk dan ook dat wij ondanks het verliezen van een aantal spelers genoeg kwaliteit in huis hebben om een run op de Tulip Bowl en misschien zelfs de EFAF te maken.”

 

Lees de nieuwste editie van Gridiron Magazine of bestel een abonnement voor slechts 9,95.  Een los nummer kun je bestellen via de USA Sports app, zowel te downloaden via iTunes als via Google Play.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *