Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady komt niet ongehavend uit Miami

New England Patriots quarterback Tom Brady lag constant onder vuur in de verloren wedstrijd tegen de Miami Dolphins. Niet alleen verloren de Patriots hun eerste plek in de AFC, indien Denver komaf maakt met de Chargers, na afloop van de wedstrijd maakte Michael Hurley van CBS Boston een video  van een duidelijk mankende Tom Brady. De ernst van de blessure is momenteel moeilijk in te schatten aangezien hij meteen achter een zwart gordijn verdween na de persconferentie.

Het leek wel alsof de Patriots quarterback elke andere play op de grond lag met een Dolphin bovenop hem. Na een lage tackle van Dolphins defensive tackle Ndamukong Suh, moest Brady even zijn enkel opnieuw laten intapen. Hij miste uiteindelijk geen enkele play tot Jimmy Garoppolo hem kwam vervangen voor de laatste drive van de wedstrijd.

Op het eerste gezicht leek de blessure dus niet al te ernstig, toch zullen alle ogen de komende twee weken op Brady gericht zijn. De kans is echter groot dat er weinig tot geen informatie zal vrijgegeven worden, Bill Belichik en de Patriots zijn ervoor gekend om hun injury report zo vaag mogelijk te houden.

De Patriots, verliezer van vier wedstrijden in de laatste zes weken, zullen een Brady aan de top van zijn kunnen nodig hebben als ze willen doorstoten in de play-offs. De hulp van die andere Patriot met een voetblessure, Julian Edelman, zal hierbij zeker noodzakelijk zijn.

Twee andere blessures met gevolgen voor de playoffs tijdens de eerste golf NFL-wedstrijden zijn zeker ook het vermelden waard. De Houston Texans verloren hun left tackle, Duane Brown, al vroeg in de wedstrijd met wat een spierscheur in de quadriceps zou zijn. Hij zal volgende week dus ongetwijfeld niet kunnen spelen. Ook Pittsburgh Steelers running back Deangelo Williams kon de wedstrijd tegen de Browns niet tot een goed einde brengen. De Steelers zullen hopen op een snelle terugkeer van de vervanger van Le’Veon Bell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *