Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Charles Woodson neemt straks afscheid van de NFL

Oakland Raiders defensive back Charles Woodson speelt straks in Kansas City zijn laatste wedstrijd in de NFL, toevallig ook de plek waar hij in 1998 zijn eerste wedstrijd in de NFL speelde. Hij sluit zijn carrière af na 18 seizoenen in het shirt van de Raiders en Packers. De oudste defensieve speler in de NFL heeft er een erg goed seizoen opzitten op zijn 39ste met onder andere 5 interceptions. Hij zal zijn carrière dan ook mogen afsluiten met een negende trip naar de Pro Bowl.

De 39-jarige geeft aan dat zijn lichaam een extra seizoen nog zou aankunnen, mentaal is het echter genoeg geweest.

Woodson kwam de NFL binnen als vierde pick in de NFL draft van 1998, nadat hij in 1997 Peyton Manning had afgetroefd voor de Heisman Trophy als speler van Michigan University. In 1998 won de Raider vervolgens de NFL defensive rookie of the year trofee. Elf jaar later voegde hij hier een defensive MVP aan toe als cornerback van de Green Bay Packers, hij onderschepte dat seizoen negen passes en scoorde drie touchdowns. De laatste jaren speelde hij als safety opnieuw in Oakland.

Er bestaat geen twijfel over Woodsons kandidatuur voor de Hall of Fame, binnen vijf jaar zal zijn buste meer dan verdiend in Canton verschijnen. Tien jaar geleden leek het echter een volledig andere kant uit te gaan, toen hij in 2006 een tijdje moest wachten op een nieuwe ploeg na een beenbreuk in 2005.

Woodson keerde echter terug en haalde een ongelooflijk hoog niveau na zijn 30ste verjaardag, bijna ongezien in de hedendaagse NFL. Dat hij naast quarterbacks Peyton Manning en Matt Hasselbeck de enige overblijver is van de 1998 draft, spreekt boekdelen. In zijn carrière verzamelde hij 65 interceptions (waarvan 48 na zijn 30ste), goed voor zesde meeste aller tijden. Hiervan liep hij er elf terug voor een touchdown. Woodson is overigens de enige speler in de geschiedenis van de NFL met meer dan 50 int’s en 20 sacks.

De toekomstige Hall of Famer bereikte dit jaar overigens nog een mooie milestone, hij onderschepte voor het eerst in zijn carrière een bal van Peyton Manning tijdens hun ontmoeting in week 5. Later die wedstrijd verdubbelde hij dit aantal met een tweede pick.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *