Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Play-offs: Steelers in, Jets out

De Pittsburgh Steelers hebben tijdens de laatste reguliere speelronde een plek in de play-offs weten te bemachtigen. De ploeg van Mike Tomlin won in Cleveland van de Browns en zag dat even verderop de Buffalo Bills van Rex Ryan de New York Jets versloegen. Daardoor pakten de Steelers de laatste wildcard.

Voorafgaand aan de wedstrijden van zondag 3 januari was het duidelijk voor de Jets: “Win and you’re in”. De ploeg van Todd Bowles moest winnen van de Bills om zichzelf te verzekeren van de plek in de play-offs, maar die Bills lieten zich niet zomar opzij zetten. Ryan werd vorig jaar ontslagen door New York en wilde zijn gelijk halen door ze nu dwars te zitten.

Dat lukte uitstekend. De Bills kwamen op voorsprong en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Tyrod Taylor was een nachtmerrie voor New York en de comeback werd te laat ingezet. Twee late interceptions deden de Jets uiteindelijk de das om. De Steelers konden gebruik maken van het verlies van de Jets en deden dat ook. Het ging wat lastiger dan verwacht tegen de Browns, maar Ben Roethlisberger deed genoeg om zijn ploeg in de play-offs te krijgen.

Het mirakel van de Indianapolis Colts bleef uit. De ploeg won zelf wel van Tennessee, met niemand minder dan Josh Freeman als quarterback, maar Houston verloor niet in eigen huis van Jacksonville. Daardoor zijn zij de winnaars van de AFC South en dus verzekerd van een plek in de play-offs.

New England ging verrassend genoeg wel onderuit. In Miami waren de Dolphins me 20-10 te sterk. De offensieve machine van de Patriots kwam nooit op gang. Brady stond continue onder druk. De ploeg moet nu afwachten op de uitslag van Denver-San Diego of het nummer 1 of 2 wordt in de AFC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *