Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vierde Gronkowski in aantocht

Glenn Gronkowski gaat als jongste telg van deze Football-familie proberen de NFL te bereiken. Hij gaat dispensatie aanvragen om reeds na zijn junior-jaar in college de overstap te maken naar de grote jongens via de NFL. 

Van de vijf broers Gronkowski is Patriots tight end Rob Gronkowski veruit het meest succesvol. De status van toekomstig Hall of Famer gaan de overige weer niet halen. De drie oudere broers hebben hun kans op een heldenstatus als gehad. Gordie jr. was niet meer dan een aardige honkballer in college. Chris speelde in 2010 even voor de Dallas Cowboys als runningback en zag kansen in rook opgaan bij de Colts (2011), Broncos (2012) en Chargers (2013). Dan werkte ook vier NFL-teams af als tight end nadat hij in 2009 gedraft werd door de Lions. Gevolgd door de Broncos (2010), Patriots (2011) en Browns (2011). Zijn 9 vangballen voor 69 yards pakt broer nummer 4 Rob, doorgaans al in één helft bij de Patriots.

De jongste van de vijf, Glenn, wil nu als fullback de NFL behalen. Bij Kansas State is hij een prima speler. De vraag is echter of hij serieus kans maakt om gedraft te worden als fullback, een positie die nagenoeg is uitgestorven in de NFL. Hij maakt op basis van zijn naam meer kans om als undrafted rookie ergens op een roster te komen om dan via special teams een vast contract te winnen. Nee, ook Glenn gaat Rob Gronskowski niet van de troon stoten als meest succesvolle sporter van de vijf broers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *