Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wie zoekt een nieuwe hoofdcoach morgen?

Met week 17 op het programma vandaag, kunnen we ons opmaken voor bijltjesdag op maandag in de NFL. GridIron verwacht toch een zeker een zestal teams die op zoek gaan naar een nieuwe headcoach. Drie twijfelgevalletjes op dit moment mag je daarbij voegen.

Drie vacatures van hoofdcoaches zijn al bekend.

Miami Dolpins
De Dolphins ontsloegen eerder dit seizoen al Joe Philbin en interim-headcoach Dan Campbell gaat naar verwachting deze rol niet krijgen. General Manager Dennis Hickey heeft inmiddels ook al zijn biezen mogen pakken.

Philadelphia Eagles
LeSean McCoy, Chip KellyDe Eagles braken deze week met Chip Kelly om zo snel mogelijk op zoek te kunnen gaan naar een vervanger. Deze week interviewde ze running backs coach Duce Staley voor de positie. Of hij een serieuze kandidaat is valt te bezien. Volgens de Art Rooney-regel moet een er minstens één afro-amerikaanse sollicitant zijn. Met het gesprek met Staley kunnen ze die voorwaarde vast afvinken. De positiecoach die van de aanvallende MVP DeMarco Murray van vorig jaar de grootste teleurstelling in de NFL wist te maken, kan geen serieuze kandidaat zijn.

Tennessee Titans
Ken Whisenhunt vluchtte tijdens het seizoen al weg bij de Titans en interim-coach Mike Mularkey heeft de ploeg geen vleugels weten te geven. Sterker nog: hadden de Titans vorig jaar nog de tweede overall pick in de draft. Dit jaar ‘promoveren’ ze waarschijnlijk naar de first overall pick. Geen grond dus voor een vast contract.

De drie die gaan ontslaan:

Cleveland Browns
Mike Pettine kan samen met GM Ray Farmer morgen de ontslagpremies gaan innen. De Browns zijn simpelweg hopeloos en het is inmiddels gebruikelijk dat na twee seizoenen de coach het veld mag ruimen. ABC’tje dit.

New York Giants
Twaalf seizoenen zwaaide Tom Coughlin de scepter in New York over de Giants en hij won daar twee Super Bowls. De magie lijkt nu echter over en de tijd lijkt rijp voor een frisse wind voor de G-Men.

Indianapolis Colts
Chuck Pagano zou samen met Andrew Luck wel even de Super Bowl gaan winnen dit jaar. Hoe anders pakte het uit. De ploeg mag blij zijn als het vanavond een Houdini-act klaarspeelt en via positief resultaat in negen wedstrijden alsnog naar de playoffs gaat met een 8-8 record. De dagen van Chuck zijn geteld in Indy.

De drie met een twijfelgevalletje

San Diego Chargers
Oud-Admirals quarterback Mike McCoy leek lange tijd om zijn waterloo bij de Chargers af te stevenen. Gisteren staken echter berichten de kop op dat hij toch mag blijven bij de Bolts, mede omdat hij nog wel wat krediet heeft in de kleedkamer dankzij wat stabielere voorgaande seizoenen. Met een mogelijke verhuizing naar Los Angeles heeft de ploeg al misschien genoeg veranderingen in het verschiet en is wat ‘vastigheid’ op de coaching positie wellicht een prettige.

San Francisco 49ers
jimtomsulaninersJim Tomsula heeft ook een verleden in de NFLEuropa en is ook populair in de kleedkamer. Feit blijft dat de 49ers ruk presteren en uiteindelijk gaat het toch om winstpartijen en niet om de meeste Facebook-vrienden. Misschien krijgt hij nog een jaartje extra om zich te bewijzen, voordat hij weer terugkeert in de veilige haven als positie-coach.

Detroit Lions
De Lions gaan de laatste jaren up-and-down. Na een 11-5 record vorig jaar, was een minder jaar te verwachten. Jim Caldwell zal daarom niet direct ontslagen worden. Echter, GM Martin Mayhem vertrok tijdens het seizoen en de nieuwe GM kan ook zomaar een frisse wind in de coaching staff opleveren.

En… één bold prediction:
Ofschoon de Dallas Cowboys hebben aangegeven dat Jason Garrett ondanks een slecht jaar mag aanblijven, kan het matige afgelopen seizoen niet onbestraft blijven voor America’s Team. Eigenaar Jerry Jones kan nog wel eens konijn uit de hoge hoed gaan toveren en Sean Payton los gaan weken bij de New Orleans Saints. Mocht dit gebeuren dan gaan de GridIron-credits naar de glazen bol van Pascal Matla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *