Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manning bezorgt Denver AFC topseed

De New England Patriots hebben niet vast kunnen houden aan thuisvoordeel gedurende de playoffs. Met slechts twee overwinningen in de laatste vijf wedstrijden, moest de ploeg van Bill Belichich de AFC topseed aan Denver Broncos laten.

New England verloor gisteren in Miami van de Dolphins met 20-10. Dit bracht de Denver Broncos in stelling om met een overwinning tegen de San Diego Chargers de top seed in de AFC te pakken.

Denver had het tegen de laaggeklasseerde Broncos niet makkelijk. Met quarterback Brock Osweiler kwam de formatie lange tijd niet van de grond in eigen huis. Uiteindelijk had de ploeg een terugkeer van quarterback Peyton Manning nodig om de kastanjes uit het vuur te slepen. Onder leiding van de oude veldgeneraal werd uiteindelijk met 27-20 gewonnen.

Voor de terugkeer van Peyton Manning naar het speelveld had het er alle schijn van dat Denver nog ver zou zakken in de playoff race. De stevige overwinning van de Kansas City Chiefs zorgde ervoor dat de Broncos nog in de vijfde versnelling moesten om de AFC West te clinchen.

Door alle taferelen op zondag speelt Kansas City Chiefs volgende week in de Wildcardronde in Houston tegen de Texans. De Pittsburgh Steelers reizen af naar Cincinnati in een poging de plaatselijke Bengals klein te krijgen.

De playoffs monden uiteindelijk uit in Super Bowl 50, die op 7 februari aanstaande wordt gehouden in Santa Clara. Zoals gebruikelijk organiseert Gridiron weer een Super Bowl Party in samenwerking met Hard Rock Cafe Amsterdam. Ook genieten van de Big Game met onbeperkt eten en drinken? Bestel dan VIP kaarten voor dit nachtelijke extravaganza aan het Max Euweplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *