Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Giants laten eer aan Coughlin

Zij lieten de eer aan Tom. Uit respect voor tomeloze inzet en de jaren van plezier heeft het ownership van de New York Giants coach Tom Coughlin niet ontslagen, maar zelf de kans gegeven om op te stappen.

Coughlin pakte de mogelijkheid met beide handen aan, waardoor er na twaalf jaar een einde komt aan een bewogen tijdperk, waarbij ongekende hoogtepunten werden afgewisseld met misselijkmakende dieptepunten. Wat het opleverde? Tom Coughlin rijdt de geschiedenisboeken in als coach met twee Super Bowl ringen en een verschrikkelijke slechte huid voor winterse weersomstandigheden.

Coughlin kon een verschrikkelijke zuurpruim aan de zijlijn, maar had ondanks alles het respect van zijn lockerroom. Quarterback Eli Manning vocht dan ook zichtbaar tegen de tranen toen het nieuws van het naderende afscheid werd medegedeeld. 

Coughlin was de derde langst zittende coach in de NFL. Bill Belichick en Marvin Lewis zitten nog langer bij hun respectievelijke teams, de Patriots en de Bengals.

Aan de andere kant van de Verenigde Staten kon Jim Tomsula niet op dezelfde behandeling rekenen als Coughlin. Een jaar nadat hij een geamputeerde formatie overnam van Jim Harbaugh, werd de voormalige NFL Europe coach buitengegooid. General Manager Trent Baalke, voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de chaos waar de Niners momenteel in verkeren, blijft aan en mag nu een nieuwe hoofdcoach zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *