Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sean Payton blijft in ‘The Big Easy’

New Orleans Saint hoofdcoach Sean Payton blijft in de stad die hij in 2010 een eerste Super Bowl titel bezorgde. In 2016 begint hij aan het elfde seizoen aan het hoofd van de Saints. Hij wist voorlopig 87 wedstrijden te winnen in het reguliere seizoen tegenover 57 verliespartijen.

Ondanks zijn heldenstatus in New Orleans stond de positie van Payton al even onder druk na twee opeenvolgende seizoenen met een 7-9 record. Geplaagd door salary capproblemen en een dramatische verdediging, konden Drew Brees en co. de verwachtingen de laatste jaren niet inlossen. Het gerucht ging dan ook de ronde dat Payton voor second round pick in de 2016 NFL draft te halen was.

De Giants en 49’ers zouden geïnteresseerd geweest zijn in de coach. Die ongetwijfeld de grootste naam op de markt was geweest, mocht hij de Saints hebben verlaten. Zover komt het dus echter niet.

Paytons volgende taak: een defensive coordinator zoeken die er meer van bakt dan Rob Ryan en Dennis Allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *