Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blokt Favre ‘onze’ Warner uit Hall of Fame?

Brett Favre is in zijn eerste verkiesbare jaar finalist voor de Hall of Fame en direct hét zekerheidje op een buste in Canton. Ook oud-Admirals quarterback Kurt Warner zit bij de 18 finalisten. Hoe mooi het ook zou zijn om te kunnen zeggen dat de weg van een Hall of Famer via de Lage Landen liep. In het jaar dat Favre de maatstaf is voor quarterbacks, moet Warner waarschijnlijk nog even wachten om in het walhalla van NFL- coryfeeën te belanden.

De lijst finalisten kent er vijftien uit de zogenaamde moderne tijd. Dit jaar met drie spelers in hun eerste jaar van verkiesbaarheid: Brett Favre, Alan Faneca en Terrell Owens. Daarnaast zijn er nog twee ‘senior finalist’ en kennen we nog een ‘contributer finalist’. Deze laatste categorie is er voor mensen die een belangrijke bijdrage aan de NFL leverden, maar geen speler of coach waren. Uit dit lijstje van 18 finalisten worden er tussen de vier en acht gekozen. Vijf komen er maximaal uit de groep ‘moderne tijd’. Op de drie anderen zit geen maximum. Zij moeten zorgen dat ze meer dan 80% van de stemmen krijgen van de jury.

De finalisten op een alfabetisch rijtje:
Moderne tijd: Morten Andersen, Steve Atwater, Don Coryell, Terrell Davis, Tony Dungy, Alan Faneca, Brett Favre, Kevin Greene, Marvin Harrison, Joe Jacoby, Edgerrin James, John Lynch, Terrell Owens, Orlando Pace en Kurt Warner.
Senior Finalisten: Ken Stabler, Dick Stanfel.
Contributor Finalist: Eddie DeBartolo Jr.

Your votes please!
Hieronder gaan we zonder enig respect met de botte bijl door de groep finalisten. Even een voorschot op wie, naar de persoonlijke mening van deze blogger, er uiteindelijke worden gekozen tijdens de NFL Honors ceremonie daags voor de Super Bowl. De senioren en contributors laat ik even buiten beschouwing aangezien er geen maximum op deze categorieën zit. Dat is minder leuk kiezen.

Denk je er anders over… de reply button is hieronder maar één click away.

Deze ‘moderne vijf’ gaan het halen:

 • Brett Favre: Vergeet zijn wispelturigheid of hij stopt of doorgaat. Deze man won een ring, won MVP-awards en zette zijn naam achter zo’n beetje alle records bij noemenswaardige statistieken als quarterback.
 • Alan Faneca: Een geweldige blocker met zes All-Pro verkiezingen. Was jaren dominant op de lijn.
 • Kevin Greene: De man die al het langste bij de finalisten zit ondanks zijn 160 sacks. Hij kan niet langer vergeten worden.
 • Marvin Harrison: heeft nog altijd grote receiving records op zijn naam staan (receptions in een seizoen en aansluitende 100+-seizoenen). Bovendien won hij een Super Bowl ring.
 • John Lynch: was ook snoeihard en moet het trio compleet maken vanBuccaneers teamgenoten Derrick Brooks en Warren Sapp.

Deze groep moet nog even wachten:

 • Morten Andersen: Ja, deze kicker scoorde de meeste punten ooit in de NFL. Maar hij had ook de kans om eeuwig te spelen. Als je maar lang genoeg blijft kicken, wat natuurlijk wel een prestatie is, kom je er vanzelf wel. Andersen won echter geen titels met zijn been, zoals bijvoorbeeld Adam Vinatieri wel deed.
 • Steve Atwater: Hij speelde hard als safety. Heel hard. Hij won ringen. In deze groep zit echter een betere safety als John Lynch.
 • Don Coryell: gaf als coach de passing game een nieuwe dimensie. Was vorig jaar een grote verrassing bij de finalisten, deze keer wat minder en heeft nog even rijpingstijd nodig om zijn buste op te mogen halen.
 • Terrell Davis: was geweldig in de playoffs, minder dominant in het reguliere seizoen. Zijn carrière was ook maar kort en daarmee niet overtuigend genoeg ten opzichte van de vijf in de vorige categorie.
 • Tony Dungy: iedereen houdt van Tony, maar Tony veranderde de sport vooral vanwege zijn huidskleur. Hij won weliswaar de Super Bowl, maar heeft het spel an sich niet écht veranderd. En dat zoek ik toch wel in een Hall of Fame coach.
 • Joe Jacoby: drie Super Bowls voor de Redskins in de jaren tachtig. Hij moet verliest het van Faneca.
 • Edgerrin James: Was goed en won rushing titels, maar niet dominant genoeg om nu al de Hall of Fame in te gaan. Was nooit league MVP.
 • Terrell Owens: was geweldig als receiver, maar wordt vooral herinnert om zijn grote mond en het feit dat hij een Super Bowl ring won. Zijn recalcitrante gedrag zal de puriteinse ziel van de jury op de verkeerde manier beroeren. Hij mag nog even de wachtkamer in tot ze hem echt niet meer kunnen negeren.
 • Orlando Pace: hij blockte de blind side van Warner op geweldige wijze in de tijd bij de Rams. Zijn loopbaan ging echter als een nachtkaars uit bij de Bears waardoor hij nog even moet wachten in vergelijking met wederom Faneca.
 • Kurt Warner: de vraag is niet langer of hij in de Hall of Fame hoort aangezien hij twee uit twee is in het bereikten van de groep finalisten. De vraag is wanneer. Volgend jaar is een beter moment… zonder Favre.

Over een maand eens even kijken hoe deze glazen bol gewerkt heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *