Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blair Witch Project voor Vikings

Het had iets weinig van een slecht geregisseerde horrorfilm: met nog een kleine 30 seconden op de klok in de wedstrijd tussen Minnesota Vikings en Seattle Seahawks trapte Minnesota kicker Blair Walsh een van de meest simpele fieldgoals aller tijden mis.

Door de miskleun verzuimde Minnesota de leiding te nemen tegen Seattle en bleef het 10-9. Hierdoor ging laatstgenoemde ploeg door naar de Divisional Playoffs, waar het de confrontatie aangaat met de Carolina Panthers.

Het internet leefde op toen Walsh zijn chipshot langs de palen duwde. De kicker kreeg alle stront naar zijn hoofd en was de afgelopen 24 uur de meest beschimpte man van Minneapolis. Betraand nam hij dan ook de verantwoordelijkheid voor de misser. Maar wat mensen vergeten is dat Walsh in drie eerdere pogingen perfect was. Van ver. In ijskoude weersomstandigheden (het was een van de koudste wedstrijden aller tijden). En met de laces in. Hij was tot aan die fatale misser verantwoordelijk voor de totale productie van de Purple & Yellow.

Als Minnesota inderdaad beter was geweest, dan had het team het nooit op die fieldgoal aan hoeven laten komen. En dus stond wide receiver Nate Burleson vandaag op voor zijn kicker om hem met hand en tand te verdedigen op social media. Want, aldus de receiver, “je voelt je vandaag dan misschien de meest waardeloze kicker op aarde, maar je komt er bovenop. Je hebt al eerder wedstrijdbeslissende fieldgoals gemaakt. En dat zul je blijven doen.”

Voor Walsh was het misschien een kleine troost. Alhoewel hij nog lang aan deze misser herinnerd zal worden. De Vikes hadden voor het eerst sinds de NFC Championship Game in 2009 weer eens een playoff wedstrijd kunnen winnen. Notabene tegen een team dat werd bestempeld als ’the hottest ticket in postseason’. Het mocht echter niet zo zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *