Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roll Tide! Alabama wint titel

De Alabama Crimson Tide hebben de nationale titel in het college football gewonnen. De ploeg van Nick Saban won vannacht van de Clemson Tigers in een schitterend duel: 45-40.

Vooraf werd door veel experts voorspelt dat Bama ‘wel even’ de titel zou pakken, maar het werd een lastig duel tegen de tot dan toe ongeslagen Tigers. De ploeg van Dabo Swinney liet zich van zijn beste kant zien en had met met Deshaun Watson de gevaarlijkste man van het veld in de gelederen. Na een score van Derrick Henry pakte de quarterback de regie. Hij gooide twee touchdowns naar Hunter Renfrow (31 en 11 yards) en bracht zijn ploeg in het eerste kwart aan de leiding. Nogmaals Henry bracht Alabama voor rust weer langszij: 14-14.

Dankzij een touchdown van running back Wayne Gallman ging Clemson met een 24-21 voorsprong de rust in, maar die vijftien minuten zorgden ervoor dat het duel een ‘instant classic’ werd. Een verrassende onside-kick gaf Alabama de bal rond de middellijn en een lange touchdown naar een vrijstaande O.J. Howard bracht het verschil naar zeven punten in het voordeel van de Crimson Tide. Vanaf dat moment liep Clemson achter de feiten aan. De ploeg probeerde steeds aan te haken, maar gaf op belangrijke momenten niet thuis. Zo bracht Kenyon Drake het verschil naar 11 punten met een kick-off return en wisten de Tigers Henry niet buiten de endzone te houden op 3rd down en 1 yard te gaan. Een touchdown met twaalf seconden te gaan brak de harten van veel gokkers, aangezien dat het verschil terugbracht naar vijf punten en de spread -6.5 was, maar verder dan dat kwam Clemson niet.

Saban sprak na afloop over het kantelpunt in het duel: de onside kick in het vierde kwart. “We speelden niet erg goed op defense. Het stond gelijk. Ik vond dat we iets nodig om het momentum te kantelen. Dat gebeurde zeker”, aldus de coach van Alabama, die dankzij de overwinning zijn vijfde nationale titel behaalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *