Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De Rams keren terug naar Los Angeles

De voorbije dagen waren de eigenaars van de NFL teams in Houston om een oplossing te bespreken voor Los Angeles. Er lagen twee voorstellen op tafel van de drie teams die naar LA wilden verhuizen. Uiteindelijk kreeg het voorstel van Rams eigenaar Stan Kroenke 30 van de 32 stemmen achter zich, ruim meer dan de 24 die hij nodig had. De steenrijke eigenaar mag zijn entertainment complex bouwen in Inglewood. De tweede grootste markt van het land krijgt volgend jaar zo voor het eerst in twee decennia een franchise. De verhuis van de Rams is de eerste voor de NFL sinds 1997, toen de Houston Oilers naar Nashville, Tennessee verhuisden.  

Het voorstel van de Oakland Raiders en San Diego Chargers om gezamenlijk een stadion te bouwen in Carson werd niet weerhouden. Dit betekent echter niet dat de twee franchises aan hun lot worden overgelaten. De Chargers kregen een jaar de tijd om te beslissen of ze de Rams willen vervoegen in LA. Kroenke meldde dat er voor Chargers eigenaar Dean Spanos zowel een partnership als een lease op tafel ligt. Dit geeft de tijd aan de Chargers om eventueel een referendum af te wachten over $350 miljoen aan publiek geld voor een nieuw stadion in San Diego. Indien de Chargers niet happen na een jaar, krijgen de Raiders dezelfde keuze voorgeschoteld.

Het is echter duidelijk dat de voorkeur van de NFL uitgaat naar één team in LA. Zowel de Raiders als de Chargers krijgen $100 miljoen extra steun van de league als ze in hun stad blijven. Dit maakte de keuze voor Kroenke en de Rams vanzelfsprekend, ook al omdat het voorstel van Kroenke meer een totaalbeleving voorstelde. Het stadion is meer een entertainment complex, dit zou een grotere kans op succes hebben in LA. 21 jaar nadat de Raiders en Rams de stad de rug toekeerden, wordt de markt opnieuw aangeboord.

Verwacht wordt dat de Los Angeles Rams tot 2019 de Edward Jones Dome inruilen voor het Los Angeles Memorial Coliseum, thuisbasis van de USC Trojans. Het stadion in Inglewood zou voor de start van het seizoen in 2019 zijn deuren moeten openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *