Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sterke eerste helft bezorgt Panthers zege

De Carolina Panthers hebben zondag hun ticket geboekt voor de strijd om het kampioenschap in de NFC. De ploeg van Ron Rivera speelde een sterke eerste helft tegen de Seattle Seahawks en legde daarmee de basis voor de overwinning: 31-24.

Carolina, de beste ploeg uit de NFC volgens de stand, schoot uit de startblokken tegen de Seahawks. Jonathan Stewart hengelde 59 yards binnen bij de eerste play en liep even later de bal de endzone binnen. Een paar minuten later stond quarterback Russell Wilson onder zware druk en maakte hij een fout die keihard werd afgestraft door Luke Kuechly met een pick-six: 14-0. Daar stopte het niet. Nog voor rust scoorde Stewart zijn tweede touchdown, maakte Graham Gano een fieldgoal en vond Cam Newton Greg Olsen in de endzone. De Hawks speelden ondertussen helemaal niets klaar: 31-0.

Na rust was het echter een compleet andere wedstrijd. De Panthers moesten ineens gaan punten, terwijl de Hawks hun tanden lieten zien. Wilson kwam in een ritme en vond Jermaine Kearse (2) en Tyler Lockett in de endzone voor touchdowns. Dankzij een fieldgoal met nog een minuut te gaan werd het verschil slechts zeven punten, maar een onside kick van Seattle werd gevangen door Thomas Davis van de Panthers.

Volgende week nemen de Panthers het op tegen de Arizona Cardinals, opnieuw in het eigen Bank of America Stadium. De winnaar van die wedstrijd mag de NFC vertegenwoordigen in Super Bowl 50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *