Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leegloop bij Amsterdam Panthers

Al weken doen de geruchten de ronde dat het niet goed gaat met Amsterdam Panthers. Nu beginnen ook mondjesmaat de eerste scheuren in de Amsterdamse graffitimuur zich af te tekenen. Van maar liefst vier steekhouders van het seizoen 2015 is bekend dat zij volgend seizoen het heil elders zoeken.

Fitnessmonster cornerback Jeffrey Juurlink en linebacker Semmie Gyasi gaan de grens over. Vanaf het volgende seizoen versterken zij de gelederen van de Lubeck Cougars, een team uit de Duitse tweede divisie (GFL2).

Erger lijkt echter het vertrek van quarterback Sven Janssen. Janssen verruilt de klauw van de Panther voor de klauw van de arend. Janssen komt komend seizoen uit voor de Alphen Eagles en zorgt daar meteen voor een hele nieuwe dimensie in het playbook. Janssen is niet de enige Amsterdammer die de overstap maakt van Amsterdam Panthers naar de verliezend finalist uit 2015. Janssen ziet zich vergezeld van Chebio Tower en Andre Kip, allemaal selectieleden van de Dutch Lions.

Het is het tweede jaar op rij dat Amsterdam Panthers een hoop bekende koppen ziet vertrekken. Vorig seizoen keerde een aantal spelers Amsterdam de rug toe, uit onvrede over het beleid. Zij vertrokken in het kielzog van coach Markus Zielke, die door de club de wacht werd toegezegd. Op deze manier verloor Amsterdam Panthers onder andere quarterback Anthony Slootmaekers. Hij speelt inmiddels bij 010 Trojans.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *