Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verbaal geweld Broncos deert Pats niet

Wedstrijden tussen de Denver Broncos en New England Patriots/Peyton Manning en Tom Brady zorgen recentelijk nog wel eens voor vuurwerk. Niet alleen op het veld, maar zeker ook daarnaast. In de week voor de wedstrijd om de titel in de AFC, kunnen met name de Broncos hun mond niet houden.

Slachtoffers van de verbale tirades van Denver zijn Tom Brady en Rob Gronkowski. Laatstgenoemde moest het ontgelden in media optredens van Brandon Marshall en Chris Harris. Marshall werd gevraagd waarom Gronk zo moeilijk is om te verdedigen, waarop de linebacker antwoordde: “Ik zeg omdat hij zich afduwt. Ik bedoel, hij zet zich af tegen zijn verdediger en komt er mee weg, ongeveer in 98% van de gevallen.” Een paar dagen later ontvouwde Harris dé manier waarop je de tight end neerhaalt. “Je moet hem laag raken, man, bij zijn knieën.” Een vervelende plek voor Gronk, want zijn knieën bezorgden hem nog al eens problemen. Het zorgde voor een relletje op Twitter, waarbij Gronkowski en de Denver Broncos wat met elkaar dolden.

Recentelijk is Tom Brady het onderwerp van gesprek, nadat Antonio Smith hem een ‘crybaby’ had genoemd. Volgens de verdediger jankt de quarterback teveel om vlaggen van de scheidsrechters. De media in New York gingen er gretig mee aan de haal en photoshopten snel het hoofd van Brady op het lichaampje van een baby, inclusief een Patriots-luier en Patriots-slabbetje.

De Patriots blijven ondertussen rustig onder alle tirades. Bill Belichick: “We zijn gefocust op de Denver Broncos tijdens de wedstrijd. De rest is gewoon een hoop gebakken lucht.” Ook Brady kon het weinig schelen. “Ik heb geen idee wat andere quarterbacks doen, maar als de scheids een vlag wil gooien.. ik houd ervan als ze vlaggen gooien tegen verdedigers, absoluut. Het helpt onze ploeg. Het is een onderdeel van football.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *