Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

2015 was een absoluut topjaar voor de FAFL!

Nu 2016 officieel is ingezet en we aan de vooravond staan van een nieuw seizoen is het eens tijd om terug te blikken op het vorige jaar. 2015 was, in alle opzichten, een topjaar voor de FAFL en bij uitbreiding voor American Football in België. Zo werd er voor de tweede maal op rij een FAFL-team Belgisch kampioen. Bij ditzelfde kampioenschap werd het absolute toeschouwersrecord verbroken van de Belgian Bowl, georganiseerd door BASC-Online. Maar vooral op het vlak van ledenaantallen was 2015 een geweldig jaar voor de Vlaamse American Football League.

In 2015 had de FAFL immers 608 leden. Dit is een honderdtal leden meer als de voorgaande jaren. De sterke groei had vooral te maken met een grote groei van de U19 categorie. FAFL-voorzitter Ben Machiels is hoopvol naar de toekomst toe. Hoewel hij niet verwacht om nog grote groei te zien bij de U19 ziet hij vooral bij de U16 en de volwassenen nog veel progressiemarge.

“Met de opkomst van tackle-football voor de min zestienjarigen hebben we ons doelpubliek weer vergroot. De honger bij deze jonge spelers is groot en dat kan alleen maar onze sport ten goede komen.” Machiels hoopt in 2016 de lijn door te kunnen trekken en de competitie zo naar ongekende hoogte te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *